7.11.2008

Hys-hys -hommia

Kuten moni muukin bloggaaja olen viime aikoina keskittynyt joulua edeltäviin hys-hys -hommiin, joita - ainakaan kaikkia - ei uskalla kovasti bloggailla.

Meneillään on tietenkin monta yhtäaikaista projektia, joiden kaikkien pitäisi valmistua alle viidessäkymmenessä päivässä. Hui kauhistus, kuulostaa niin lyhyeltä ajalta, että kaikki suunnitelmat tuskin onnistuvat.

Nopeimmin pitäisi valmistua Novitan ohjeenmukainen mohair-tunika. Sitä kun olen ajatellut jo joulunalusjuhliin. Ongelmana on se, että lanka on vanhaa Kid Mohairia ja se tuppaa käymään kurkkuun. Lankahan on Rose Mohairia ohuempaa ja karvaisempaa. Maksimiaika on noin puoli tuntia kun kerralla pystyy tekemään. Joka päivä sitten yritän pikkuisen sitäkin edistää. Mitenköhän sitten sen päälläpitäminen onnistuu? Toivottavasti ei kovin köhitytä.

Tämä on kuitenkin jo kesältä. Odottanut vain vielä baskeria systeemin koristukseksi. Koska baskeri ei näytä valmistuvan, laitanpa nyt vihdoinkin kuvat tänne.Malli: Moda 6/2007
Lanka: Nalle ja tuntematon punainen
Puikot: 2,75
Langanmenekki: yht. 91 g


Näistä mekko valmistui jo juhannukseksi (!) vanhemman neidin synttärilahjaksi. Takkikin melkein, mitä nyt reunuksen virkkaus odotutti itseään syksyyn asti, kuten myös sukat. Eli siis pikku hiljaa, baskeri varmaan tulee tehtyä joskus ensi vuoden puolella.

Langoista tummanvihreä Nalle on peruja jämälaatikosta. Äidiltä kävin "lainaamassa" loput, kun uhkasi loppua kesken. Punaisessa on kiiltävä säie mukana ja kerän olen perinyt aikoinani isän tädiltä. Koska varastossa oli vain yksi (aloitettu?) kerä, ei sitä ole tullut käytettyä mihinkään. Nyt se pääsi hyvään käyttöön nuken juhlamekossa. Kaikki tosiaan käytettiin, viimeiset rippeet sukkien raidoiksi.

Ei ihan kesäinen mekko, mutta näin jouluksi oikein sopiva!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti