9.1.2009

Hyvää Uutta Vuotta!

Hei kaikille pitkästä aikaa!

Neuleähky iski joulun jälkeen urakalla, meni päiväkausia (!) etten kutimeen koskenutkaan. Äidin huokaus: "Ihanaa, saa kutoa mitä haluaa!" muuttui muotoon: "Ihanaa, ei ole pakko kutoa!". Niin käy, kun joululahjatekeleitten urakka valmistuu vasta aatonaattoyönä! Valmiiksi silti kaikki saatiin, mutta kuvat unohdettiin ottaa, joten lahjabloggauksia tulee sitä mukaan kun/jos kuvia saadaan lahjotuilta.

Lahjakääröihin päätyivät siililapaset, kauluri, epäonniset dominosukat ja vähemmän epäonnistunut Revontulihuivi.

Hankalin, aikaavievin ja hermojaraastavin lahja oli kuitenkin asustesetti siskonpojalle. Tässä kuva onnellisesta (?) omistajasta uusissa vaatteissaan. Nämä siis ainoat lahjat, joista kuva muistettiin ottaa.Malli: omia, eri ohjeista katseltu mittoja
Lanka: Lidlin sukkalanka, väri 301
Puikot: 2,5
Koko: 86 cm
Langanmenekki: vajaat 300 gHermoja raastava osuus oli "onnistunut" mallineuleen valinta. Kuvasta tuskin saa selvää, mutta tein joka toisella oikealla kerroksella 2 o, 2 o ristien (eli 2 s:n palmikko) ja taas joka toisella palmikko vastakkaiseen suuntaan ja sitten 2 o. Ymmärsittekö? Ajattelin että mahdollinen värien läiskiintyminen tasottuisi silmukoiden ristimisellä. Niihän se tekikin, eikä häiritsevän suurta läiskiintymistä tapahtunut.

Kuvittelin pieneten asusteiden tekemisen olevan nopeaa, mutta simukoiden ristiminen oli yllättävän hidasta puuhaa ja aikaa paloi. Ja kun vielä lanka ja puikot olivat ohuita, niin homma kesti. Eikä tietenkään riittänyt, että tein jakun, vaan vielä piti saada sukatkin (niitä sentään oli toivottu), ja sitten lapaset ja vielä pipokin! Ja kaikki samalla mallineuleella. Pipo oli kyllä jäädä tekemättä, päiviä ei ollut montaa ja kokokin näytti aika pieneltä... mutta teinpäs kuin teinkin loppuun asti.

Jakku ja sukat ovat reiluja juuri vuoden täyttäneelle, mutta tavoite olikin saada ohuet neuleet kevääksi ja kesäksi, joten silloin lienvät passelit. Pipo on sopiva - pää tuskin päättömästi (hahaa) kasvaa kevääseen mennessä, joten mahtunee silloinkin samoin kuin lapaset.

1 kommentti: