12.1.2009

Viime vuoden saldo

Laskeskelinpa minäkin vuoden aikana kerääntynyttä satoa. Ihan koko vuotta ei ole mukaan laskettu, koska bloggauksen aloitin vasta helmikuussa. Tässä siis blogin perusteella laskettu saldo:
lasten villatakki x 3
tunikat x 2
miesten villapaita
lapaset x 8
sukat x 18
päähineet x 9
kolmiohuivi x 3
muut kaulanlämmittimet x 2
kännykkäkotelo x 4
nalle x 2
nukenvaattet: takki, mekko ja 2 x sukat
Lankaa kului 4592 g. Tässä luvussa ei ole vielä viimeisiä joululahjoja mukana - vaa'asta loppui taas patterit. (Olivatkohan jo valmiiksi huonoja, juurihan uudet ostin!) Eli lopputulos todennäköisesti on lähellä viittä kiloa.

Koko vuoden saldoon voidaan vielä lisätä Nalle-langasta tehty neuletakki itselleni. Se ainakin valmistui tammikuun aikana, muita valmiita neuleita en tammikuulle keksi, joku sukka- tai lapaspari saattoi silloinkin valmistua.

Langankulutukseen en osaa juurikaan kommentoida mitään, onhan tämä vasta ensimmäinen vuosi kun varsinaista tilastoa lasken. Kuukautta kohti noin puoli kiloa lankaa, reilu 100 g / viikko. Toisaalta kesällä oli aikamoista hiljaiseloa neulerintamalla. Myös ohuita sukkalankoja on jonkin verran tullut käytettyä, niiden kanssa saa tehdä tosiaan töitä sadan gramman kuluttamiseen!

Isompia töitä oli harvakseltaan, toisaalta sukkaparien ja pipojen määrä yllätti. Todettakoon, että miehen villatakki oli kyllä riittävän iso urakka, jos isoa työtä haetaan. Mukavin oli ehdottomasti neidin pinwheel-takki.

Lankavarastoa onnistuin kuluttamaan myös hieman epämääräisimmin keinoin: tarhaan meni askartelukäyttöön 600 g ja reilusti päälle puoli kiloa meni siskolle, joka virkkasi nukelle "kantokopan", peiton ja tyynyn Novitan ohjeella. (Eikä siitäkään ole koskaan kuvaa saatu.) Enpä silti usko, että varasto olisi suoranaisesti päässyt hupenemaan, korkeintaan ehkä hieman pienenemään. Ainakin muutamista ikuisuuden säilötyistä langoista tuli päästyä eroon, tosin uusiakin ostin. Toivottavasti mikään uusista langoista ei päädy ikuisuusvarastointiin. Varsinaista lankainventaariota en ole vieläkään uskaltautunut tekemään, joten varaston todellisesta koosta ei ole tietoa.

Toki lankaa on tullut käytettyä myös lukuisiin, vielä keskeneräisiin töihin, joita ei siis saldoon (vielä) lasketa. On tennessee-pusero eskarilaiselle, Modan ohjeella tehty takki, Pohjan-neito takki.... Puhumattakaan siitä grammamäärästä, joka on tullut kudottua ja purettua! Pohjan-neito kuuluu myös "purettavat" -osastolle. Siitä tulee ihan liian iso, mutta ehdottomasti haluan sen vielä tehdä, pitää laskea silmukat vaan uusiksi.

Monta työtä jäi myös tekemättä. Osa on edelleen to do -listalla, osasta on jo aika ajanut ohi ja unohdettu kokonaan. Tällä hetkellä sormia syyhyttäisi Sylvin kimppuun. Siihen ei lankaa vielä ole, mutta Anttilassahan on Isoveli tämän kuun tarjouksessa ja se voisi sopia malliin.... Katsotaan pystynkö hillitsemään itseni!

3 kommenttia:

 1. Sä oletkin ollut ahkerana!
  Itsekin mietin, että pitäisi tänä vuonna keskittyä neulomaan enemmän puseroita ja takkeja, saisi enemmän upotettua lankaa yhteen työhön.

  VastaaPoista
 2. Sylvi olisikin iso urakka, mutta näyttävä sellainen. Paljon olet viime vuonna saanut aikaiseksi, ja vielä tuollaisia isompiakin töitä.

  VastaaPoista
 3. Hyvänen aika - sait tosi paljon aikaiseksi!!

  VastaaPoista