13.9.2009

Kevätsukkasia

Ei se Marsu nyt ihan väärässä ollut!
Aika ihanat kevään väriset sukkaset tästä koolatusta langasta tuli kuin tulikin! Minulle tulee mieleen keväät ensimmäiset leskenlehdet ja muut hempeän haalean vaaleat kevään kukkaset ja ensimmäiset ruohonkorret...

Malli: perussukka
Lanka: itsekoolattu Nalle
Puikot: 2,75
Koko: 26-27

Langanmenekki: 44g

Eipä ensimmäinen koolausyritelmä sittenkään mennyt pieleen, vaikka kovasti epäilytti! Ehkä tästä rohkaistuneena teen vielä toisenkin kokeilun.

Väristä innostuneena tikuttelin samaan syssyyn vielä kummipojallekin sukat samasta langasta. Lisäsin kuitenkin vähän tummempaa sävyä mukaan. Toivottavasti pojan jalka on oikeasti isomman kokoinen kuin meidän neidin. Muuten on kasvunvaraa...Malli:
Perussukka

Lanka: itsekoolattu Nalle ja Maija (211)
Puikot: 2,75

Koko: 28-29
Langanmenekki: 53 g


Tuntuu Maija olevan painavampaa lankaa. Punnitsin keränlopun ennen neulomista ja se painoi 33 g. Ajattelin sen hyvinkin riittävän pääväriksi sukkiin, kun noihin ensimmäisiinkään ei paljon enempää mennyt, eikä paljon isommat toiset olleet. (Taisin laittaa neljä silmukkaa enemmän ja vähän on terä tietysti pitempi.) Mutta, mutta, juuri ja juuri riitti. Metrin pätkä taisi jäädä!

Joku kun kertoisi, miten ihmeessä saisin raidotettua sukat muuten kuin tasaraitaan tai muuten symmetrisesti. En ole onnistunut ikinä tekemään sellaisia sukkia kuin vaikkapa Kristiina. Aina vaan väkisin tulee enemmän tai vähemmän (ja siis yleensä enemmän) tasaista raidoitusta. Pitäsisikö ottaa raitageneraattori käyttöön ihan jo kaksivärisissä sukissakin?

P.S. Jos joku kaipaili minua Jumbossa torstaina, niin kerrottakoon, että migreeni iski päivällä niin pahasti, että piilouduin peiton alle nukkumaan koko illaksi. Ensi lauantaina yritän päästä Ogeliin....

3 kommenttia:

 1. Mä raidoitan esim. niin, että päävärillä tulee kapeammat raidat kuin raitavärillä. Pääväriä kun kuluu enempi sitten jalkaterään tai miten milloinkin. Raitojen leveys on useimmiten kerroksia: 3/5 tai 5/8. Kolmea kerrosta kapeampaa raitaa en tee, koska liian kapea raita on useimmiten "suttuisen" näköinen ja sukasta tulee helposti levoton. No, joskus tulee kohta, että on pakko tehdä kapeampi raita = poikkeus vahvistaa säännön. Mutta ei mulla muuten mitään vakiosysteemiä raitoihin ole, ihan mielialan mukaan ja neuloessa päätän miten raidat menee.

  VastaaPoista
 2. Tosi hauskathan niistä tuli! Pitäisiköhän omatkin ottaa puikoille...

  VastaaPoista
 3. Kauniita raitoja sulla sukissa.
  Minäkään en sitten ehtinyt sinne Jumboon. Ogeliin kyllä aion tulla.

  VastaaPoista