22.10.2009

Lauantaipipo

Viime lauantaina Ogelin tapaamiseen otin työn alle pipon. Alkusyksyyn sopiva Shedir-pipo on niin ohuesta langasta ettei enää näin kylmillä ilmoilla lämmitä tarpeeksi - ja korvat jäävät vähän paljaiksi. Eikä jo useamman vuoden käytössä ollut vanha pipo enää kelvannut. Ei kuulemma ole enää cool juttu, että mustassa pipossa komeilee isoilla neonkeltaisilla kirjaimilla oma nimi....

Lankana on vanha 7 Veljestä NeliRaita, jonka joskus olen ostanut ihan sillä perusteella, että pidän langan värien yhdistelmästä, vaikkeivat minulle sovikaan. Yllätyin kuinka kivasti lanka raidoittui. Raidat eivät ole liian leveitä, mutta eivät ihan olemattoman pieniäkään. Malliksi tällä kertaa vihdoinkin kelpasi Jasques Cousteau jota jo viimeksi yritin tarjota pipomalliksi.
Lanka: 7 Veljestä NeliRaita (865)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 46 g


Alkuun näytti siltä, että piposta tulee hervottoman suuri, sitten vaikutti jo liiankin pieneltä. Onneksi en luovuttanut, vaan uskoin, että hyvää tulee kun silmukkamäärä on melkein sama kuin omassakin pipossani. Hyvähän siitä tulikin. Sopivan napakka, menee tarpeeksi syvälle päähän ja lämmittää ainakin toistaiseksi sopivasti.

Ja valmistui lauantaipäivän aikana.

1 kommentti:

  1. Minunkin vakaa suunnitelmani on tehdä lisää raita Cousteau- pipoja. Tämä suunnitelma taitaa kuitenkin kuulua näihin ikuisuusprojekteihin. Jonossa on ainakin yksi yksivärinen Cousteau variaatio joululahjaksi. Ilmeisesti mallini on todella mieten malli ja vaatii joitakin vuosia pienekin miehen mittariin tullakseen kelpuutetuksi. Toivottavasti poikasi on tyytyväinen, ainakin mallin suunnittelija kiittää ja kumartaa.

    VastaaPoista