12.10.2009

Vihdoin viimeistelty

Tässä projekti, joka kerrankin valmistui melkein ripeässä tahdissa. Loppuvenyttely ja parin viikon odottelu tulikin vain vetoketjun puuttumisesta.

Langat ostin joskus loppukesällä halvalla. Varmuuden vuoksi koko kilo, kun en osannut tarpeeksi hyvin menekkiä arvioida. Lanka on Novitan Tiinaa, jossa on 40% puuvillaa, saman verran akryyliä sekä 20% villaa. Mielenkiintoinen yhdistelmä, mutta ajattelin sen sopivan kuumaveriselle pojalleni. Lanka on paksuakin, puikkosuositus on 5 ja metrejä vain 125 m/100 g - tästä syystä kunnon määrä varastoon.

Ohjeista etsin lähinnä Samokselle sopivia. Pojalle iski heti huppumallinen jakku Novitan viime kesän numerosta.

Kuvan väritys on muuten vähän omistuinen, mutta langan väri on oikea. Tylsä äiti kun ei suostunut tekemään vaaleansiniseen jakkuun metsänvihreää huppua... se oli neuvottelussa kun väriä valittiin. Poika ehdotti raidallista, mutta se ei sopinut malliin. Fiksuna ehdotti, että jos tehtäisiin huppu vihreäksi! Äidin värisilmää tökkäsi sen verran pahasti, että tähän en suostunut.


Malli: Novita kesä 2008, malli nro 30
Lanka: Novita Tiina
Puikot: 4,5
Koko: XS / 150 cm
Langanmenekki: 782 g


Jakku valmistuikin nopeasti, puikot oli sen verran isot ja mallineule helppo, ei kuitenkaan tylsä. Kunnes... (ainahan se kunnes sieltä tulee...) pääsin ensimmäisen hihan pyöriöön. Kun mittailin valmista pyöriötä hihan aukkoon - tapani mukaan olin päätellyt kappaleet kolmen puikon päättelyllä suoraan yhteen - totesin pyöriön olevan senttikaupalla liian pitkä. Plääh! Hiha jäähylle ja miettimään miten asian ratkaisisin. Reilun viikon odottelun jälkeen päätin tehdä toisenkin hihan pyöriöön asti ja miettiä mitä asiaa sitten. Kun toinenkin hiha oli pyöriössä asti, kesti jälleen ainakin viikko ennen kuin asia edistyi. Lopulta päädyin yksinkertaiseti tekemään vähemmän kavennuksia kohdassa jossa kavennetaan vain yksi silmukka kerrallaan. Lopulta tuli ihan ok ja hihatkin mahtuivat aukkoihinsa.

Modailua ei, yllättävää kyllä, tullut kovinkaan paljoa. Tietenkään en tehnyt vyötärökavennuksia enkä hapsuja helmaan. Koko pituudesta en ole enää ihan varma... hihaan tein lisäyksiä jo aikasemmin kuin ohjeessa.

Viikonloppuna sain vihdoinkin vetuketjunkin sitten hankittua ja kiinnitettyä. Jakku pääsi heti käyttöön, on sitä jo odotettukin. Vaikka malli on kapea, se palvelee käyttötarkoitustaan vallan mainiosti. Ulkotakin alle ei kovin leveä pusero mahdu.

Tämä olikin pitkästä aikaa isompi työ, joka valmistui. Nyt kesken ei ole mitään sen suurempaa urakkaa, mutta jouluksi pitäisi saada näitä hys-hys hommia tehtyä ja niissä se aika taitaakin seuraavat kuukaudet kulua!

1 kommentti: