17.10.2009

Viikon sukat

Tämän viikon saldona on kaksi paria lasten sukkia. Kummipojan äidille oli kerrottu, että gore-tex kengissä ei saa olla pelkkää villaa olevia villasukkia vaan parasta olisi, jos sukkassa olisi noin 40 % keinokuitua jo loput villaa. Tavallisissa sukkalangoissahan on noin 75 % villaa. Minäpä nappasin kauppareissulla ostoskoriin pari kerää Novitan Pehmo Vauvaa, joka on 100 % polyamidia.

Malli: lapsen polvisukka
Lanka: Ylemmät: Pehmo Vauva (vihreä 2233), 7-veljstä kelt ja t.vihr.
Alemmat: Pehmo Vauva (sininen 2236) ja 7-veljestä valk.
Puikot: 3,5
Koot: 22 ja 25
Langanmenekki: 44 g ja 66 g


Että sitten sellaista lankaa... En löytänyt bambuisia 3,5 puikkoja, jouduin turvautumaan metallipuikkoihin. Huono valinta - lanka on niin liukasta, että kantapäätä tehdessä etuosan silmukat meinasivat koko ajan tippua puikoilta ja niitä sai olla tökkimässä takaisin. Vaikka käsialani ei mitään supertiukkaa olekaan, niin en ole moiseen ongelmaan aikaisemmin törmännyt! Tokihan lanka on ihanan pehmeää, mutta tuo liukkaus on uskomatonta. Kun yritin kostutella sukkia tasoittelumielessä, niin vesi yksinkertaisesti valui pois... Varoittelinkin jo, että näillä sukilla ei kannata lasten antaa tepastella sisätiloissa, muuten on pikkuiset nenällään alta aikayksikön. Jarrusukka-ainetta (mikä sen aineen nimi nyt onkaan) ei voi käyttää kun kenkiin kuitenkin pääasiallisesti on tarkoitetut.

Raitalankoina käytin 7 veikkaa, jos edes vähän lämmittäisikin.... Huomatkaa muuten pienempien sukkien ei-tasaraita raidoitus! Aika näyttää miten toimivat käytännössä. Aika epäilevästi suhtaudun moisiin "muovisukkiin" ja niiden tehoon. Sekä myöskin kestävyyteen. Onneksi pikkuiset jalat kasvavat vauhdilla, joten ei yhtä talvea kauempaa tarvitsekaan kestää.

Tänään Ogelin tapaamisessa nappasin hyllystä mukaani 3,5 bambupuikot ja ainakin testailen toimiiko lanka paremmin niillä puikoilla. Oli muuten kiva tavata taas tuttuja ja ainakin yhtä henkilöä onnistuin ilahduttamaan raglankavennus ohjeilla. Nimeä tai blogia en tiedä - se jäi muun ohella selvittämättä, mutta jos ko. henkilö sattuu tätä blogia lukemaan, niin jätäpä viesti niin poikkean blogissasi! Paikalla oli muuten myös Hesarin Nyt-liitteen toimittaja ja kuvaaja. Meidät siis löytää lehdestä noin kuukaden kuluttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti