23.9.2010

Sekametelisoppa

Vanhempi kummipoika vietti jälleen synttäreitä. (Äidin) toiveissa oli villapaita talveksi.
Koska aikataulu oli kohtuullisen tiukka, mitään erikoiskuvioitua tai muuten monimutkaista ei voinut ajatella. Joku juju olisi kiva kuitenkin olla. Kelailin ohjeita ja päädyin Marks&Kattenssilta löytyneeseen ohjeeseen paidasta, joka tehtiin kaksinkertaisella Famella. Ohjeen kuvassa mallit näyttivät kivoilta ja raikkailta ja jopa käyttökelpoisilta.

Myönnetään, että värit eivät olleet juuri ohjeessa annetut, mutta eihän sillä niin ole väliä... Tästä kuitenkin tuli aika moinen sekametelisoppa.
Poika tietenkin toivoi väriksi sinistä tai vihreää. Ajattelin, että pelkästään niistä tulee liian tumma ja tunkkainen. Niinpä valitsin rinnalle punaisen. Taisi vaan olla vähän turhankin paljon. Olisi pitänyt olla joku muu, vähän vähemmän punainen!

Kuvassa mallina oma 8-vuotiaani. Neiti on aika saman kokoinen kuin kummipoika, joten aika ok-kokoa on. Pituuden puolesta vallan mainio, pientä kasvunvaraakin on - etenkin hihoissa! Leveyttä olisi saanut olla vähemmän. Tai ainakin hihoja olisi pitänyt istuttaa enemmän. (Nyt vain 4 x 1 silmukan kavennus molemmissa reunoissa.)
Malli: Marks&Kattens, ohjelehti nro 08095
Lanka: M&K Fame (611 ja 614)
Puikot: 4,5
Koko: 10-vuotias, 140 cm
Langanmenekki: 400 g


Kaulussysteemin tein jostain (mutta mistä?) ohjeesta. Ei saanut olla mitenkään kutittava tai ahdistava. Halkio oli oiva ratkaisu asiaan. Kaulus muuten on takin ohjeen mukaan, mutta vähän pienempänä. Ensinnäkin ohjeen kaulus oli liian iso ja toiseksi lankaa riitti juuri tuon kokoiseen kaulukseen.

Iski nimittäin piheys langanostovaiheessa. Ohjeessa sanottiin että 10-vuotiaan kokoon 3 kerää kumpaakin ja 8-vuotiaalle 2 kerää. Ainahan ohjeissa on vähän reilusti ilmoitettu langanmäärä... Että varmaan riittää nuo kaksi kerää, jos tarkoitus on tehdä "melkein" 10-vuotiaan kokoinen. Ja riittihän se! Ja vielä jäi pikkuisen ompeluakin varten. Taas onnittelen itseäni siitä, ettei langanjämiä jäänyt pyörimään nurkkiin!

Omaan silmääni ei värit vieläkään erityisen kauniilta näytä. Kummipojan äiti piti paidasta. Poika itse: "Joko tän voi ottaa pois päältä?!" Eipä sitä paljon muuta voikaan odottaa 8-vuotiaalta pojalta, joka saa lahjaksi villapaidan!

Edit: Tässä kun kuvaa vielä katselee, niin eihän se mikään sekametelisoppa ole - metsämarjakiisseli ennemminkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti