16.9.2010

Syyspäiväntasaushuivi

Ei, en aloittanut tätä huivia keväällä eikä se edes valmistunut keväällä. Loppukesästä aloitin - siinä Pöllöpaidan tökkiessä, kiinnosti välillä joku muukin. Melkein meni syyspäiväntasaukseen ennen kuin valmistui.

Kesällä tosiaan iski himo tehdä huivia. Valkoista. Ei ole valkoista huivia (!) ja kesällä sellaistakin välillä tarvitaan. Varastoista löytyi kerä valkoista Kotiväkeä., jolla pääsi jo alkuun. Pääsi myös melkein loppuun - kerä loppui vasta kymmenen kerrosta ennen päätöskerrosta. Siihen loppui myös suurin into huivin suhteen.

Komeron perältä löytyi myös vuosikertakesätopin takakappale. Etukappaletta ei kaveriksi vaan ilmaantunut. Ei muuta kun takakappale purkuun. Aikamoista syheröä lanka olikin! Ei siinä muu auttanut kun vyyhtiä, kastella ja kuivattaa. Ja keriä uudestaan. Tähän vierähtikin viikko poikineen. Lopulta sain väkerrettyä huivin valmiiksi.
Lanka: Novita Kotiväki (011)
Puikot: 3,5
Koko: 60 x 130 cm
Langanmenekki: 225 g


Yllättävä iso huivista tuli, vaikka puikot olivat paljon suositeltua pienemmät. Isommilla tuli jo liiankin harvaa jälkeä. Uskollisesti tietenkin tein kaikki kerrokset, vaikka Päivi oli nähnyt vaivaa ja ehdotellut mitä voisi jättää pois tai mistä muuten vähentää.

Nyt huivi on prässätty ja oikein kuvattukin. Ja.... en tiedä.... siis onhan se ihan kiva... mutta onko sellainen jotain haluan käyttää....? Tykkään enemmän sellaisesta, jossa on isompia kuivioita... liikaa pientä ja toistoa. Ehkäpä se päätyykin joulupukin konttiin?

Sukkasadon keruu pyörähti käyntiin vähän yllättäen - elokuussa ei vielä varpaat palelleet niin, että olisi ollut suurempaa tarvetta lämmittimille. Aikaa blogien seuraamisellekin tuntuu löytyvän vain satunnaisesti, joten niistäkään en vihjeitä huomannut. Nyt alettaisiin sukkia jo kohta kaivata. Voi olla, että sukkasatsi kiilaa seuraavaksi to-do -jonon kärkeen. Kunhan saan tekeillä olevan synttäriprojektin loppuun!

Vinkkinä vielä muistutettakoot, että coolaidattuja sukkia ei kannata lykätä pesukoneeseen... Näiden sukkien väri muuttu muutaman (hmp) asteen vaalemmaksi pesukonekäsittelyssä. Onneksi alkoivatkin olla jo vähän naftit - ei kun uusia tekemään!

1 kommentti:

  1. Tuota huivia minäkin olen ajatellut tehdä, mutta vielä on hiukan mietinnässä. Kaunis huivi se on valkoisenakin.
    Koolatut neuleet taitaa olla parempi pestä ihan käsin eikä ainakaan valkopyykkipulverilla kuten mitä pesin kirjavia pyyhkeitä 9-kympissä.

    VastaaPoista