7.10.2011

Asusteita

Sukkien jälkeen lisää sukkia.... Kun ne edelliset eivät mahtuneetkaan Pojalle, piti tehdä toiset. Ihan tavikset, perusraidat, ranskalainen kantapää. Siinäpä se.


Malli: perussukka, ranskalainen kantapää
Lanka: Silja (390) ja Maija (262)
Puikot: 3,0
Koko: 38-39
Langanmenekki: 85 g


Niin, tuo kassi. Se löytyi cittarin alehyllyn perukoilta, viimeinen kappale. Hinta huimat 5 euroa, joten pakkohan se oli mukaan poimia. On tosi kätevä neulekassina pienille töille automatkalla. Kassi pysyy pystyssä ja langat tulevat mukavasti tuolta välistä. Väri voisi tietenkin olla... vähemmän kirkas. Jospa siihen liimaisi ison Hello Kitty tarran.... saisi ainakin pikkutytöt kateellisiksi.


Sukkien ohella olen väsännyt itselleni tuubikauluria. Ajattelin sellaisen tekoa jo viime talvena, mutta se sitten jäi... nyt kun löytyi sopivat langat ja intoa, niin pääsi sekin puikoille.
Silkkilanka on ollut hamstrattuna jo jonkin aikaa sitten, mutten ole keksinyt mihin sen käyttäisin. Lanka on kivan värikästä, sillä se on kehrätty Intiassa sari-kankaiden jämälangoista. Yksinään se ei silti oikein tuntunut hyvältä, mutta mitä sitten? Löytyi ihanan pehmeä Tinde, jossa on puolet villaa, puolet tenceliä.

Tindeäkään ei ollut enempää kuin yksi vyyhti. Onneksi sentään 100 g. Epäilin sen riittävyyttä, mutta toivoin sen kuitenkin rittävän. Varmuuden vuoksi otin vielä suoitusta isommat puikot ja tein tuubista kohtuullisen kapean.
Malli: tuubihuivi
Lanka: Gjestal Tinde (813) ja Silkindian Sari Silk Yarn
Puikot: 6,0
Koko 20 x 160 cm
Langanmenekki: 173 g


Lopputulos olisi voinut arvata: lanka ei tuntunut loppuvan sitten millään. Ajatuksena oli, että tuubi menisi kaksi kertaa kaulan ympäri. Nyt se menee kolmesti, siihen se on aavistuksen liian lyhyt, mutta kaksinkertaisena auttamattomasti liian pitkä. Jos ei sitten halua näyttää siltä kuin olisi ylileveä kaulakoru roikkumassa kaulassa....  Halusin kuitenkin käyttää kaikki langan, enkä jättää taas roikkumaan jotain pientä jämää. Olisi ehkä kannattanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti