2.1.2013

Tonttupajan tuotoksia I

Nyt kun joulu on onnellisesti ohi, voin esitellä tonttupajan tuotoksia ihan kokonaisuudessaankin.

Viimevuonnahan lapset saivat istuinalustat. Ne osottautuivat oikein käteviksi ja hyviksi. Palautetta tuli tietenkin mieheltä, joka myös olisi halunnut itselleen alustan. Siinäpä siis oiva lahjaidea! Langat poimin jämä-jämä-osastolta eli loppuja lasten alustoista. Kaikki langat taitavat olla Fritidsgarnia. Sinistä löytyi vielä kokonainen vyyhti. Punaruskeaa ei viimevuotisissa ollut ollenkaan ja vihreää oli tasan tuon verran.
Puikot olivat samat 8 mm ja koko alunperin suurempi kuin edelliset. Mutta ylläri-ylläri, lopputulos oli jopa pienempi! Venyttämällä kunnolla sain juuri ja juuri 40 cm halkaisijaksi. Hetken ihmeteltyäni tajusin, että meillehän hankittiin uusi pesukone syksyllä. Uusi kone on siis paljon tehokkaampi kuin entinen!

Poika kasvaa ja venyy pituutta joka suuntaan niin nopeasti, ettei perässä tahdo pysyä. Kaikki villasukatkin jäävät pieniksi, vaikka neuloskin jossain määrin venyy.

Cittarista bongasin 7 veljestä -lankoja hintaan 5 euroa kerä, tarjous, jota ei voinut ohittaa. Jokaiselle lapselle löytyi sopiva, mutta vasta ensimmäinen, ja akuutein, ehti valmiiksi jouluksi. 
Lanka: 7 veljestä raita 834
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 134 g
Koko: 42


....siis taas melkein Quintessence.... kun pääsin ensimmäistä kertaa kohtaan, jossa piti tehdä nurjat kerrokset, niin muistin kuinka inhoan sitä, kun raitojen värinvaihtokohdissa nurjista silmukoista tulee ruman näköisiä. En sitten ruvennut etsimään muita ohjeita, jätin vaan kylmästi nurjat kerrokset pois sukasta. Varttakin tuli rutkasti enemmän, onpahan riittävän pitkät.  Raidotuskin osui melkein kohdilleen. Kun ensimmäinen sukka oli valmis, niin huomasin,  ei tarvinnut keriä kuin yksi tumma raita pois välistä, niin sai toisen sukan aloittaa samasta kohtaa kuin ensimmäinenkin. Vaikka en olekaan mikään intoilija sen suhteen, että raitojen pitäisi täsmätä, niin eniten ärsyttää se, että raidat heittää vain ihan pikkuisen.

Nuorimmainen halusi mato-kirjanmerkin itselleen. Sellaista en koskaan saanut tehdyksi, kun piti päästä kokeilemaan lumiukkoversiota. Sitäkin ajattelin tehdä myyjäisiin, mutta en sitten kuitenkaan... Dropisin sivuilla oli virkattu lumiukkokirjanmerkki. Mutta enhän minä halunnut virkata, vaan kutoa. Niinpä katselin mallin mittoja ja piirsin sen mukaan lumiukon. Sitten vaan kudoin ja välillä kokeilin mallin päälle, että onko suurin piirten saman muotoinen. 

Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti