22.3.2013

Teinipaita

Helmikuu ja kohta maalikuukin hurahti ohi niin vauhdikkaasti, että blogi ei lainkaan pysynyt perässä.

Onneksi jotain sentään on valmistunutkin nimittäin nuoren herran villapaita. Juuri sopivasti vähän ennen synttäreitä. Pojan syntymäpäivä osuu joka vuosi hiihtolomaviikolle. Tänä vuonna oltiin reissuun lähdössä viikon puolivälissä ja villapaitaa tarvittiin mukaan. Niinpä sitä ei voinut jättää synttärilahjaksi, vaikka kerrankin joku olisi ehtinyt ajoissa valmiiksi. Mutta parempi näin päin. 

Eli saanko esitellä: Teinin villapaita!


Malli: Moda 3/2012 ohje nro 34
Lanka: Maija 206
Puikot: 3,25
Langanmenekki: 530 g
Koko: 160/170 cm


Eikä aikaakaan kulunut kuin vajaa puoli vuotta. Suorastan hyvä saavutus, tulihan siinä välillä tehtyä muutamat joululahjatkin välissä. Vaan kyllä oli p-i-k-ä-t hihat! Tein niitä magic-loopilla yhtä aikaa. Pituutta tuntui riittävä ihan ikuisuudeksi asti eikä valmista tullut vaikka kuinka pakersi. Onneksi mallikerta vaihtui aina 10 kerroksen välein, niin ettei usko edistymiseen ihan kokonaan loppunut. 

Muutenkin malli on kiva ruipelolle nuorelle. Se vetää vähän kasaan, niin ei näytä roikkuvalta päällä. Takin allekin mahtuu hyvin. Ja vähän on kasvunvaraakin. Siltikin, vaikka tein paidan leveyden 160 cm mukaan, mutta pituutta on 170 cm verran. Eikä pituutta ole yhtään liikaa.

Jännää muuten on, että ostin koko kilon paketin tuota Maijaa. Jokunen kerä on vielä käyttämättä. Jokusessa kerässä oli solmu, mutta yhdessä kerässä oli peräti neljä solmua! Kaikki siis samasta paketista, eikä useimmassa ollut lainkaan solmua. Onneksi en ostanut vain tuota yhtä satunnaista kerää, olisi harmittanut urakalla. Tässäpä nähdään, ettei aina mene nallekarkit tasan edes solmuissa.

2 kommenttia:

 1. Kiva peruspusero. Teini vois kyll vähän röyhistää rintaa ja nostaa hartiat ylös;) Puserokin olis komeampi ryhdikkään nuoren miehen hartioilla;)
  Hyvää pääsiäisviikkoa koko perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!
   Mutta arvaapa oliko helppoa saada teini raahatuksi kameran eteen ylipäänsä!

   Poista