6.3.2013

Unohtuneita sukkia

Näyttää siltä, että pari paria sukkia on kokonaan jäänyt esittelemättä.

Ensin uudemmat: aikasemmin mainitsin, että ennen joulua tuli löydettyä kaikille lapsille sopivat sukkalangat. Nuorimmainen sai omansa joskus tammikuussa. Langan hän itse bongasi jo aikasemmin syksyllä, mutta silloin äiti kieltäytyi ostamasta sitä. Perusteluna, että onhan meillä melkein noita samoja värejä varastossa jäminä odottamassa, senkun valitaa sieltä. Langat ehdittiinkin jo valita ja alkuperäisen valinnan mukaiset sukat olisikin olleet melkoisen kirjavat. Värejä oli alun perin varmaan kahdeksan. Onneksi sain karsituksi värit neljään. 

Mutta sitten langat jäivät odottamaan hetkeä parempaa. Kunnes sitten sateenkaarilanka löytyi viimeisenä lajissaan cittarin alekorista! Sitähän ei enää voinut ohittaa.

Sitä aina välillä unohtaa miten nopsasti pienehköt sukat valmistuvat paksusta langasta. Ei tainnut kun pari-kolme iltaa mennä koko sukkapariin. (Bonuksena vielä se, ettei tarvinnut päätellä miljoonaa langanpäätä, niinkuin jämäpätkistä tehdyssä olisi tarvinnu!)

Aika nopeasti tuntuu vaan näyttävän nyppyyntyvän....

Lanka: 7 veljestä raita (822)
Puikot: 3,5
Koko: 31-32
Langanmenekki: 115 g


Jos sateenkaarisukat valmistuivatkin nopeasti, niin missään nimessä samaa ei voi sanoa näistä toisista sukista. Enää en edes muista, koska ne aloitin! Ainakin pari-kolme VUOTTA sitten. Enkä osaa edes sanoa miksi projekti venyi uskomattoman pitkäksi. Osittain siksi, että uutta työtä pukkasi aina väliin, eikä nämä olleet minkään valmistumislistan kärjessä. Välillä taisivat unohtua kokonaan. 


Kunnes sitten yhtenä päivänä puolivalmiiseen sukkapariin törmäsin ja päätin rykäistä loppuun asti. Kuvio sinällään on oikein mukava tehdä ja se tasoittaa pätkärääkätyn langan värit todella mukavasti. Mielestäni varsi on väritykseltään paljon kauniipi kuin pohja, jossa on sileää neuletta. 
Kuten ohjeessa luvattiin, ne istuvat jalkaan hyvin, vaikka koko on "women's medium", eivät ne ole yhtään liian isot korkeintaan "small" -kokoiseen jalkaani. Toisetkin voisi joskus tehdä, jos ei kestäisi ihan yhtä kauan!
Lanka: Red Heart Sport Socks Color (0008)
Puikot: 2,25
Koko: 36
Langanmenekki: 75 g2 kommenttia:

  1. Ihania sukkia olet tehnyt! Ja tervetuloa tutustumaan seneuloo.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Mä olen kans tehny nuo Nine-... sukat ja ovat tosi kivat jalassa. Kuviokin oli mun mielestä helppo ja oon sitä käyttäny ainakin yksiin säärystimiin.

    VastaaPoista