17.4.2013

Pitkäksi venynyt

Tiedättehän nämä projektit.... Ensin etenevät hyvää vauhtia ja sitten.... totaalistoppi.

Tämä pusero on ollut tekeillä jo niin kauan, etten enää edes muista oliko prosessissa jotain erityisen ihmeellistä. 

Halusin jonkun kohtuullisen niukkalinjaisen, takkimallisen neuleen. Sellaisen, joka mahtuisi mukavasti talvitakin alle. Langaksi otin Hjertegarnin Palinon, joka on ihanan pehmeää 100% merinovillaa ja vieläpä konepestävää. 

Malliksi löytyi Berrocolta Drift. Ei ahdistavaa kaulusta ja vähän muotoilua. Näissä vyötärö-muotoilluissa malleissa on aina ongelmansa: kun käyttäjän pituus on vähemmän kuin missään standardimitoissa, on kapein kohtakin suurin piirtein lantiolla. Laskemista, laskemista. Pitäisi varmaan kirjoitella johonkin muistiin minkä verran pituutta on olkapäältä vyötärölle ja lantiolle. Luulin jo, että kaikki menee mukavasti, mutta näyttää siltä, että vyötärön jälkeiset lisäykset alkavat sittenkin liian nopeasti (tai tiheästi). 
Malli: Drift
Lanka: Hjertegarn Palino (9434)
Puikot: 3,25
Langanmenekki: 400 g

(Koneelta katsottuna takki näyttää kaikissa kuvissa jotenkin päin omituisesti vinksahtaneelta, kameran näytöllä oli vielä kohtuullisen hyvä. Alareuna on oikeasti ihan suora eikä hihatkaan noin repsota.)

Kappaleet olivat valmiina melkeinkin kaksi (!) vuotta odottamassa kasaamista. Kevät "yllätti" ensin, eikä villapaidan valmistuminen kesäksi tuntunut niin tärkeältä, että olisin jaksanut paneutua asiaan, varsinkin kun uudet työt olivat jo tekeillä. Mutta miksi se ei sitten syksylläkään valmistunut? Hyvä kysymys. 

Kunnes sitten inspiraatio ja tarve takille iski. Kasaamiseen ja reunojen tekemiseen ei (taaskaan) mennyt kuin pieni hujaus. Lopulta takki valmistui veiläpä samalla viikolla kuin teinin paita. Siis kaksi isoa neuletta samalla viikolla. Ekstratuplabonarit moisesta saavutuksesta!

Ihanan pehmeä lanka, ei mitään vaikeuksia pitää vaikka lyhythihaisen puseron kanssa. Lämmin myös ja sopii hyvin takin alle.
4 kommenttia:

 1. Maukas väri ja kiva pintaneule kun vaihtelee eikä ole koko takki samaa.

  VastaaPoista
 2. kiva takki, ei marinointi ole pahasta, kunhan joskus valmistuu

  VastaaPoista
 3. Herkullisen värinen villis. Ja käyttöä varmasti löytyy vieläkin.

  VastaaPoista
 4. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista