17.4.2013

Pitkäksi venynyt

Tiedättehän nämä projektit.... Ensin etenevät hyvää vauhtia ja sitten.... totaalistoppi.

Tämä pusero on ollut tekeillä jo niin kauan, etten enää edes muista oliko prosessissa jotain erityisen ihmeellistä. 

Halusin jonkun kohtuullisen niukkalinjaisen, takkimallisen neuleen. Sellaisen, joka mahtuisi mukavasti talvitakin alle. Langaksi otin Hjertegarnin Palinon, joka on ihanan pehmeää 100% merinovillaa ja vieläpä konepestävää. 

Malliksi löytyi Berrocolta Drift. Ei ahdistavaa kaulusta ja vähän muotoilua. Näissä vyötärö-muotoilluissa malleissa on aina ongelmansa: kun käyttäjän pituus on vähemmän kuin missään standardimitoissa, on kapein kohtakin suurin piirtein lantiolla. Laskemista, laskemista. Pitäisi varmaan kirjoitella johonkin muistiin minkä verran pituutta on olkapäältä vyötärölle ja lantiolle. Luulin jo, että kaikki menee mukavasti, mutta näyttää siltä, että vyötärön jälkeiset lisäykset alkavat sittenkin liian nopeasti (tai tiheästi). 
Malli: Drift
Lanka: Hjertegarn Palino (9434)
Puikot: 3,25
Langanmenekki: 400 g

(Koneelta katsottuna takki näyttää kaikissa kuvissa jotenkin päin omituisesti vinksahtaneelta, kameran näytöllä oli vielä kohtuullisen hyvä. Alareuna on oikeasti ihan suora eikä hihatkaan noin repsota.)

Kappaleet olivat valmiina melkeinkin kaksi (!) vuotta odottamassa kasaamista. Kevät "yllätti" ensin, eikä villapaidan valmistuminen kesäksi tuntunut niin tärkeältä, että olisin jaksanut paneutua asiaan, varsinkin kun uudet työt olivat jo tekeillä. Mutta miksi se ei sitten syksylläkään valmistunut? Hyvä kysymys. 

Kunnes sitten inspiraatio ja tarve takille iski. Kasaamiseen ja reunojen tekemiseen ei (taaskaan) mennyt kuin pieni hujaus. Lopulta takki valmistui veiläpä samalla viikolla kuin teinin paita. Siis kaksi isoa neuletta samalla viikolla. Ekstratuplabonarit moisesta saavutuksesta!

Ihanan pehmeä lanka, ei mitään vaikeuksia pitää vaikka lyhythihaisen puseron kanssa. Lämmin myös ja sopii hyvin takin alle.
3 kommenttia:

  1. Maukas väri ja kiva pintaneule kun vaihtelee eikä ole koko takki samaa.

    VastaaPoista
  2. kiva takki, ei marinointi ole pahasta, kunhan joskus valmistuu

    VastaaPoista
  3. Herkullisen värinen villis. Ja käyttöä varmasti löytyy vieläkin.

    VastaaPoista