27.2.2014

Kukkia + huiveja = kukkahuiveja

Kukkahuiviprojekti sai alkunsa siitä, kun joulun alla olimme vanhemman tyttären kanssa etsimässä kaverille synttärilahjaa. Yhdessä kaupassa hän keksi, että ostetaan kaverille tuubihuivi, koska sellaisia kaverilla on. Jos olisi tullut mieleen vähän aikaisemmin kun edellisenä iltana, olisin ehtinyt itsekkin sellaisen tehdä.... Vaan eipä se ollut tyttärellekään mieleen aiemmin tullut. Kannattaisiko joskus tehdä noita lahjahankintoja vähän aikaisemmin....?

Siinä samassa Neiti sitten kertoi, että hänkin haluaisi tuubihuivin. En ole sellaista suuremmin edes ajatellut, kun ei ole asiasta ollut puhetta. Ei kertaakaan ole maininnut, että sellaisen haluaisi eikä muutenkaan juuri huiveja käytä.

Ajatus jäi kuitenkin itämään, ja päätin tehdä neidille sellaisen joululahjaksi. Paksu lanka, paksut puikot ja nopeasti valmista. Nälkä kasvoi syödessä ja johan tuli mieleen että pitäähän nuoremmallekin neidille tehdä samanlainen, ettei tule paha mieli. Laskeskelin päiviä (eikun öitä) jouluun, että ehtiikö, ehtiikö muiden projektien ohella. Viimeiseen iltaanhan se taas meni, mutta valmista tuli. 
Lanka: Hjertegarn Cool Flamme 0075 (valk.) ja Vikig Flower 375 
sekä Cool Flamme tweed 796 (vihr.) ja Cewec Flower Color 16
Puikot: 10,0
Koko: 30 x 130 cm
Langanmenekki: n. 220 g /huivi

Äidille ihan parasta oli, kun kumpikin tytär ilahtui huivista niin suunnattomasti, että pitivät niitä kaulassa koko aattoillan ja olivat sitä mieltä, että huivit on tosi ihania ja (melkeinpä) parhaat lahjat! Lisäksi kumpikin oli vielä sitä mieltä, että juuri oma huivi oli paremman värinen kuin toisen. Meni siis värivalinnatkin aivan nappiin! Kuten kuvasta näkyy, värit on valittu takkeihin sopiviksi.

Koska edellämainitusta aikataulun tiukkuudesta johtuen äiti jäi (tänäkin) vuonna ilman kudottua joululahjaa, piti oma huivi tehdä jälkikäteen. Punainen huivi sopii punaiseen villakangastakkiin.Lanka: Cool Flamme 4530 ja Viking Flower 312
 

Ihan ilman kommelluksia ei tästäkään urakasta selvitty. Kun paketoin huiveja joulupaketteihin, niin huomasin, että ensimmäisessä huivissa oli käynyt kömmähdys: Tarkoitus oli, että kukkalanka on aina joka 4. kerros, vaan kuinkas ollakaan noin kolmanneksen jälkeen kerrostiheys olikin vaihtunut joka 5. kerrokseksi. Se alkoi ärsyttämään niin kovasti, että joulupäivänä purin (neidin luvalla) huivin vaihtumiskohtaan asti ja tikuttelin uudestaan koko loppuosan. Neiti oli itse sitä mieltä, että ei haittaa, eikä varmaan muita olisikaan, mutta kun itseä harmitti, niin eihän muukaan auttanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti