30.3.2014

Muistatatteko nämä II

Pojan lisäksi myös neidit ovat kasvaneet  kolmessa vuodessa, kumma kyllä.... Aikaisemmin taisin jo mainita, että lasten tanhuryhmille puuhattiin uusia esiintymisasuja, joiden väreihin vanhat säärystimet eivät enää sopineet. Puhumattakaan siitä, että pituus on auttamatta jäänyt liian lyhyeksi. 

Niinpä vihdoinkin sain säärystimet valmiiksi. Taas oli välillä tuskaakin tuskaisempaa. Ehkä siksi, että deadline pukkasi päälle. Jos joku olisi kieltänyt koskemasta kutimeen viikkoon, olisi varmasti sormet suorastaan syyhynneet säärystimien kimppuun!

Raidoistus oli tällä kertaa helppo homma: katsoin vain edellisistä mallia, ja vähän lisäsin kerroksia, koska neiti 8 v on paljon pitkäsäärisempi kuin siskonsa aikoinaan.  Isosiskolle sitten vain vaihtelin raidoituksen värit, koska neljän sijasta niihin tuli vain kolmea väriä ja tietenkin lisäsin vielä vähän kerroksia. 
Lanka: Gjestal Maija  292 (t.lila), 248 (fuksia) ja 218 (sinappi) sekä
206 (sin.), 200 (l.valk.), 282 (lohenpun.) ja Silja 390 (turkoosi)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: yht. 200 g 


Värit ovat juuri samoja kuin esiintymisasuissakin. Isomman neidin feresi on Marimekon tummalila-keltaraitainen Jokapoika-raitakangas ja nuoremman mekosta löytyy kaikki neljä väriä raitoina myöskin. Yritin jättää joko punaisen tai turkoosin pois, mutta neiti vaatimalla vaati, että kaikki värit on saatava säärystimiin.

Varsinaisksi varastontyhjennysprojektiksi tästä ei ollut: 200 g säärystimiä varten jouduin ostamaan 250 g lankaa.... Vielä olisin päässyt plus-miinus nollille, mutta lilaa ei riittänyt yksi kerä, vaan piti ostaa toinenkin.

Nyt sitten varastossa on mukavasti puolikkaita keriä. Niistä olen jo suunnitellut raitasukkia itselleni, kunhan vaan ehtisi aloittaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti