28.3.2014

Pidennysleikkaus

Kuka muistaa vielä tämän? Blues-paita on neljässä vuodessa käsittämättömästi lyhentynyt (tai käyttäjä käsittömästi pidentynyt noin 30 cm!) ja muutos on näin suuri:
(Uudet kuvat otettu puhelimella ja hätäsesti, kun malli oli taas todella yhteistyöhaluton, siksi lievä kalmaisuus...)

Paita on kuitenkin rakastettu ja pidetty, eikä siitä haluttu luopua. Suuritöisyytensä vuoksi kieltäydyin tekemästä uutta. Onneksi leveyttä on vielä riittävästi, joten ei muuta kuin lisää pituutta! Sinistä lankaa ei ollut jäljellä kuin vajaa kerä. Valitettavasti uudessa värjäyserässä sävy oli todella erilainen, enkä halunnut niin selvää värieroa.  Suunnitelmia piti siis muuttaa lennosta. Keltaisen väriero oli huomattavasti pienempi eikä se jatkunut suoraan, joten päädyin tekemään alaosaan samanlaiset raidat kuin hihaan. Purin resorin ja yläosan välistä kerroksen ja poimin molemmilta puolilta silmukat. Jatkoin valkoisella ja sitten keltaisella alaspäin. Resoriin tein muutaman kerroksen lisää ja yhdistin osat kolmen puikon päättelyllä. Silmukointi on niin turkasen hidasta! Pienellä prässäyksellä sain sauman tasoittumaan.

Hihoille ei oikein ollut tehtävissä mitään. Harkitsin kyllä resorin roimaa pidennystä, ehkä raidoilla, mutta ehdotus tyrmättiin. Päädyimme siihen, että hihat saavat olla liian lyhyet ja niitä voi pitää sitten kyynärpäihin vedettynä.

Ja tässä pidennysleikkauksen kokenut paita:


Näyttää ihan vartavasten tehdyltä! Logon paikka on vähän turhan korkealla, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Varsinkaan kun ei katso "sillä silmällä". Toivottavasti poika ei enää älyttömiä kasva, että paitaa voisi käyttää vielä vuosia. Ellei sitten levys ala tulla esteeksi. Sille ei sitten oikein voi enää mitään.  Paitsi leikata logo irti ja laittaa
toiseen paitaan!

1 kommentti:

  1. Ou jees, hyvin teit jatkoksen. Just hyvä ja taas on pidettävä paita. Hihathan taitaa muutenkin olla aika paljon ylös vedettyinä niin mitäs niitä jatkamaan.

    VastaaPoista