Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2008.

Unohtui

Kuva
Unohtui ihan kokonaan tämä tunnustus, jonka Neulova Äiti minulle antoi:1. Only 5 people are allowed to receive this award.2. Four dedicated followers of your blog.3. One has to be new to your blog and live in another part of the world.4. You must link back to whoever gave you the award.
Suomeksi siis:1. Tunnustuksen voi antaa viidelle henkilölle.2....joista neljä seuraavat blogiasi.3. Yhden täytyy olla uusi blogissasi ja asua eri paikassa.4. Linkki siihen blogiin, jolta sait tämän tunnustuksen.
Mutta voi, voi. Eihän minulla ole kuin pieni aavistus siitä, kuka blogiani lukee, kommenttien perusteella siis. Kaikki lukijat taitavat kohtuullisen uusia olla, kunnei blogikaan kovin vanha vielä ole... Paikkakunnat taas, no mistäs sen tietäisinkään.
En siis osaa sanoa kelle tämän eteenpäin laittaisin, jättäkäähän kävijät kommentteja, niin seuraavalla kerralla voitte saada tunnustuksia!
Nyt taidan mennä purkamaan pinwheelin hihan toiseen kertaan (edelleen liian kapea). Tavoite olisi saada takki va…

Sukkasadon varaslähtö

Kuva
Ilmottauduinpa pienen harkinnan jälkeen Sukkasatoon minäkin.


Kummilasten äidit ja vähän muutkin ovat "tilailleet" syksyn lahjatoiveiksi villasukkia. Toivottavasti intoa sitten piisaa omienkin lasten sukittamiseen, eikä mikään muu työ vie mukanaan. Tarvetta sukille olisi siis omassakin perheessä.

Pieni varaslähtö sadonkorjuuseen on otettu ja tässä kuva heinäkuussa valmistuneista Miehen sukista.


Malli: Gentleman's Sock for Evening Wear
Lanka: Rellana Flote Socke - Stretch Ringel väri 3021 (ja 3020)
Puikot: 2,25
Koko: 44
Langanmenekki: 155 g

Mallineule näyttää ihan kivalta, jopa miesten sukkiin. Onhan se sentään herrasmiehen sukaksi tarkoitettukin. Malli on Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks.
Sukka on kerrankin orjallisesti ohjeen mukaan tehty. (Mitä nyt mallineule alkaa jokusen sentin ohjetta aikaisemmin.) Kantapää on ensimmäinen ranskalainen tekemäni. Kirjassa mainitaan, että se sopii erityisesti henkilöille, joilla on korkea jalkapöytä, joten eiköhän seuraaviinkin Miehe…

Huivisatoa

Kuva
Vihdoinkin saimme kuvatuksi tuotoksia!

Ensinnä esittelyyn huivit. Tämä ensimmäinen on se jo keväällä valmistunut, josta vaan ei tähän mennessä ole saanut kuvaa otetuksi. Mallina on Goddess Knits:in sivuilta huivi nimeltään Diamonds Are A Girl's Best Friend.


Malli: Diamons Are A Girl's Best Friend
Lanka: Novita Virkkauslanka Color, väri 878
Puikot: 5,0
Koko: n.170 x 75 cm
Langanmenekki: 145 g


Lanka ei tietenkään ole sinne päinkään kuin ohjeessa, eikä puikkokokaan täsmää, mutta koko on silti aika paljon pienempi kuin ohjeen kuvassa. Sen mukaan koko onkin 78" x 43" eli luokkaa 200 x 110 cm. En silti valita, mielestäni oikein sopivan kokoinen minulle.
Projektin sujumisesta ei enää ole tarkkoja muistikuvia, väsäsinhän huivia jo viime kesänä - häistä, joihin huivi oli tarkoitettu alkaa olla tasan vuosi... Sen muistan, että useammassakin kohdassa kavennukset menivät väärin: sekosin kohdissa, joissa kavennettiin kaksi silmukkaa. Välillä piti nostaa yksi, kutoa kaksi yhteen ja vetää…

Katastrofeja!

Muutamien viimepäivien aikana on iskenyt paha starttiitti.
Ensin puikoille pääsi kummipojan sukat, mutta into lopahti jo ensimmäisen kantapään tienoille koska en malttanut enää pitää näppejäni erossa tuoreen eskarilaisen pinwheelistä. Alennusmyynneistä ostin 7 veljeksen "karkkiväri" -raitalankaa, nro 895, sitä jossa on vihreää, oranssia ja punaista. Neiti kun itse ilmoitti haluavansa ko. langasta villapaidan. Onnistuin venyttämään projektia sillä varjolla, että jotain tasoittavaa pitää paitaan saada karkkiraitojen lisäksi, muuten tulee liian levotonta jälkeä. Vihdoin keksin Katiijalta idean napanneena, että sitä omenanvihreää väliin, niin sitten ehkä. Paitsi että jos se ei riitäkään... No mutta onhan sitä keltaistakin vielä ja sitten vaaleanpunaista. Nyt sitten riittää väria paidassa! Intoakin riitti ja pääsin jo melkein reunukseen asti, enää viimeinen raita karkkilankaa ja sitten vielä vihreää. Ja tässä vaiheessa tapahtuu kaksi katastrofia lähes yhtä aikaa:
Ensinnäkin: puik…

Elokuuta kaikille!

Huh, onpas vierähtänyt aikaa blogipäivityksestä! Vaikka alkukesästä epäilinkin viikkoja vierähtävän, vähän turhan pitkäksi tauko venähti.

Lähes oikeaan osui myös arvailu "mistään mitään valmista tule". Revontulihuivi valmistui ja toinenkin pääsi puikoille saman tien, niin mukavaa tekeminen oli. Lisäksi valmistui pari miesten villasukkia - Rellanan ohuesta sukkalangasta. Onnistuin käyttämään koko kerän ja vähän toisestakin. Niin ja vielä valmistui vielä Baby Bornille mekko - takki jäikin sitten puoliväliin.
Lapastenkin teko - yllätys yllätys - alkoi innostaa ja Haaviston kirjasta apilanlehtikuvio pääsi puikoille. Valmiina on puolitoista lapasta.
Fabelista aloitin dominoneulesukat itselleni, puoli vartta ensimmäisestä valmiina.

Kuten huomata voi, bloggaillettomuus (niinkö se taipuu??) aiheuttaa selvästi töiden ufoutumista tai ainakin valmistumisen viivästymistä. Toivottavasti arkeen paluu saisi myös tällä saralla ryhtiliikkeen aikaan.

Alennusmyyntien myötä lankavarastot senkun kas…