6.9.2009

Taas pää edellä ryntäsin

sen enempiä ajattelematta, asiaa kummemmin suunnittelematta ja vailla ajatustakaan siitä, mitä todellisuudessa meinasin tehdä. Eli siis lähestulkoon hetken mielijohteesta hyppäsin eilen junaan ja matkustin Ruoholahteen kokeilemaan elämäni ensimmäisen kerran langan värjäystä Kool-aid -väreillä.

Mukaan nappasin kerän valkoista Nalle-lankaa. Joku olisi voinut mainita, että ihka ensimmäiseen koolaukseen ei ehkä kannata käyttää koko 150 gramman kerää....

Nimittäin ensimmäisen tunnin käytin kerän vyyhdittämiseen. Hermo oli mennä jo siinä vaiheessa. Onneksi Niinan keittämä soppa oli jo valmiina, joten pidin pienen ruokatauon ja jatkoin vasta sen jälkeen uusin voimin.

Väreiksi nappasin ensimmäiset "sopivat" jotka Marsun laatikosta käteeni tarttuivat. Sen verran ajattelin, että neiti Vihreä 4 v kyllä kestää, vaikka lopputulos olisi mitä tahansa. Reilu äiti.

Itse koolaus olikin sitten mukavaa ja nopeaa puuhaa. Vedet kippoon ja kastellut langat perään. Eipä aikaakaan kun lanka oli imaissut värit itseensä ja vesi oli taas kirkasta. Sitten vaan langat mikroon kuivumaan. Ja tadaa!
Väreinä oli kaksi pussia vihreää lemon-limeä ja yksi keltaista lemonia. Tarkoitus oli siis, että keltaista on kolmasosa ja vihreää sitten loput. No jaa, ei ihan onnistunut. Ja väri imeytyi niin nopeasti, että keskiosa jäi vähän valkoiseksi kuitenkin. Aika kirkasta on ja äklön makeen oloista. Saapas nähdä mitä tuosta tulee. Neiti oli kyllä sitä mieltä että kyllä hän ottaa tuosta langasta tehdyt sukat ihan mielellään.

Käykääpäs kurkkaamassa Auran tuotoksia. Seuraavalla kerralla kannattaa ehkä valita joku muu kuin puhtaan valkoinen pohjaväri. Tuli paljon hienomman värisiä lankoja.

Tosin... kotiin otin vielä pari pussia sekä lilaa grapea että toiset kaksi punaista black cherryä. Ehkä en malta niillä harmaata värjätä, vaan valkoista sittenkin...

Kiitokset vielä Marsulle opastuksesta ja uskon valamisesta (väittää, että tosta kirkuvasta hirvityksestä tulee ok sukkia!) sekä langan kuvaamisesta.

Kivaa oli. Tosin asiaan olisi kannattanut hieman perehtyä etukäteen. Vasta näin jälkituoksinassa luin mm. Ilun koolausoppaasta seuraavaa:" Voit hyvinkin sännätä koolaamaan aivan suin päin. Ei se mitään haittaa, spontaanius on vain hauskaa. Mutta jos pysähtyisit hetkeksi miettimään, saattaisit kiertää muutaman harhavärjäyksen."

Seuraava yritystä miettiessä.3 kommenttia:

  1. Oikein kivat värit. Harhavärejä tulee tietysti aina välillä. Harjoitteluun olisi ehkä hyvä tehdä vaan 20 gramman vyyhtejä.

    VastaaPoista
  2. Torstaina saatan vähän myöhästyä Jumbon tapaamisesta kun on klo 17 suunniteltu siilivauvojen ensikuvaus.

    VastaaPoista