Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2009.

Vihreää pehmeyttä

Kuva
Kummipojan kyläilytakki, olkaa hyvä!
Viimeksihän kerroin, kuinka pitää tehdä valmiiksi, kun synttärit on kohta. No niin, siinä hätäpäissäni menin sekaisin kummipoikien synttäreistä - sen nuoremman synttärit oli viime sunnuntaina ja vanhemman, jolle takki siis tulee, vasta parin viikon päästä! Mutta tajusin sen vasta kun olin tuskissani vetoketjun ommellut. Onpahan kerrankin lahja valmiina hyvissä ajoin!

"Vain vetoketju puuttuu" -valmiina takki on jo ollut melkein kuukauden. Valmistui todella nopeaa tahtia, kun vauhtiin pääsin, joten tikuttelin samoin tein valmiiksi asti. Langat ostin tammikuun tapaamisessa Ogelin Lankamaailma Nordiasta. Eli nyt voin hyvillä mielin mennä seuraavaan tapaamiseen lauantaina. "Sovittiin" että edellisellä kerralla ostetut langat pitää kuluttaa ennen seuraavaa tapaamista... Viimeksihän en paikalle hiihtoloman takia päässytkään. (Niin, ettekä sitten muistele niitä muutamaa pikkuruista kerää, joista on tulossa lapasia lapsille, "ei ih…

Kolmeen kertaan tehtyä

Kuva
Pitkästä aikaa koneella.
Vanha tietokone sanoi työsopimuksen irti - ensin piti niin pahaa ääntä, ettei uskaltanut kun hetken kerrallaan käyttää. Ilmeisesti tuuletin hajosi. Se vaihdettiin uuteen, mutta pian alkoi uusi pörinä. Levyt vetelivät viimeisiään. Vanhimmat osat koneesta olivatkin ikivanhoja Pentiumin osia, joten eiköhän ollutkin aika jo uusia koko masiina. Onneksi saatiin kaikki tarpeellinen vielä vanhoista levyistä ulos kaivettua! Nyt on siis uusi hieno kone ja käyttövalmiinakin.

Mitään merkittävää ei ole tämän blogitauon aikana valmistunut.
Sylvistä on tehtynä takakappale ja toinen hiha, mutta jälkimmäinen menee purkuun. En halunnut kokonaan ohjeenmukaista leveää hihaa, vaan vähensin aluksi silmukoita, mutta tuli vähän liiankin kapea.

Revontulihuivia olen automatkoilla tehnyt ja aika pitkälle on edennyt.

Kaivoin myös naftaliinista viime syksynä aloitetun tennessse-puseron vanhemmalle neidille. Näin kevään korvalla olisi hyvä saada valmiiksi. Onneksi tuli vähän arvota leveämpi - …