Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on elokuu, 2010.

Pöllö II

Kuva
Jotain muutakin edellisessä bloggauksessa olleiden huivien lisäksi sain loppukesästä aikaan.
Siskoni nimittäin ihastui tekemääni pöllöpaitaan niin paljon, että pyysi tekemään samanlaisen ystävälleen, jonka vauva syntyikin tässä elokuun alussa. Ultrassa oli käyty monta kertaa ja tiedettiin vauva tytöksi. Vaatevarasto kuulemma jo pullotteli vaaleanpunaisia ihanuuksia, joten sävyt valittiin garderoobin mukaan. Onneksi tosiaan oli tyttö!

Välillä helteiden keskellä tuntui bambulankakin olevan liikaa neulottavaksi. Mutta lupaus oli pidettävä ja jonkinlainen deadlinekin piti pitää - vauvahan saattoi syntyä koska vaan. Onneksi ei sentään paljoa etuajassa. Onneksi urakka todellisuudessa oli aika pieni, vauvanvaatteiden koko ei edellenkään päätä huimaa. Kirjailukin oli paljon helpompaa ensimmäisiin kokeiluihin verrattuna. Ei tarvinnut kuin katsoa kuvasta ja mieleen muistui miten ne pöllöjen korvat ja varpaat pitikin tehdä. Kyllä tästä blogista on paljon hyötyä!
Malli: Hjertegarn Baby Desing; no 14…

Serkukset samikset

Kuva
Kesä on vilahtanut helteiden merkeissä niin, ettei neulerintama ole edennyt paljoakaan. Luultavasti into syksyn myötä jälleen palaa. Tosin vielä on luvattu helteiden jatkuvan, joten saapas nähdä kuinka ky. Ainakaan vielä villalangat eivät herätä minkäänlaisia intohimoja. Luultavasti jossain vaiheessa herään siihen tosiasiaan että varpaat, sormet ja korvat palelevat eikä sopivan kokoisia lämmikkeitä löydy huushollista. Mutta vielä ei jaksa sitä murehtia.

Alkukesästä sentään sain tehtyä muutaman huivihatun.
Ensimmäinen oli jämä-jäätelö eli jäätelömekon loppulangoista ja sille kaveriksi tehty huivi. Langat tulikin käytettyä enemmän kuin tarkkaan loppuun. Keltaista jäi jäljelle ehkä metrin verran. Turkoosi meni niin loppuun, että piti purkaa viimeinen kerros, että sain silmukat pääteltyä. Vaaleanpunaista jäi vähän peukalonpäätä isompi nöttönen.

Toisen tein serkkutytölle synttärilahjaksi. Sen molemmat langat oli myöskin jämälankoja vuosien takaa. Nimet on jo painuneet historian hämärään ja …