Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2011.

Huovutettua

Kuva
Pakkaset paukkuvat täällä eteläisessäkin Suomessa. Juuri sopivasti ennen pahimpaa pauketta sain tehtyä uudet huovutetut lapaset. Entisille kävi vähän hullusti - kuluivat pahukset puhki ihan totaalisesti. Muistikuvana oli, että lankaa olisi pienen pieni nöttönen jäänyt jäljelle, mutta lankavarastojen kaivelu ei auttanut. Blogin luku paljasti, että lankaa ei tosiaankaan jäänyt. 
Hahtuvahan on ollut jemmassa jo toista vuotta odottamassa. Pipo sentään valmistui - toisaalta kun olin jo tekemässä lapasia pipo katosi. Parin viikon jälkeen, kun olin jo menettänyt toivoni löytymisestä, se ilmestyikin eräään kassin pohjalle!  Onneksi, nyt on vihdoinkin koko setti valmiina, takki, huivi, lapaset ja pipo kaikki sävy sävyyn. Eikä mennyt kuin puolitoista vuotta!
Yhtä hankalat olivat nämäkin lapaset tehdä kun edelliset huovutetutkin. Ohjeita löytyy vaikka kuinka, mutta meikäläisen pikkuruisiin käsiin mitoitettuna tuntuivat jo alkuunsa jättimäisiltä. Lopulta päädyin 40 s:aan, josta tulikin aika sopivat…

Alpakkapipo

Kuva
Kaveri täytti vähän aikaa sitten vuosia. Jo ennen joulua Kaveri kyseli, että mitäs jos tekisin hänelle pipon. Kun kaupassa on vain kalliita ja nekin akryyliä. Joulutouhujen keskellä en ehtinyt ajatellakaan mitään ylimääräisen pipon tekemistä. Sitten vuoden vaihteen jälkeen muistui nuo vihjailut mieleen. Koska aikaakin mukavasti oli, päätin tehdä pipon synttärilahjaksi. Onneksi olin saanut selvät ohjeet jo siitä, millainen pipon pitäis olla: valkoinen, palmikkoja, ylettyy korville, ei tupsua ja tietenkin sellainen, ettei kutita. 
Langaksi valitsin pehmeän alpakkalangan. Ohjeen löytäminen olikin taas kerran haastavampi juttu. Ajattelin jotain tämä tapaista. Mutta Novitan ohje on kuitenkin Crystalia joka on paljon paksumpaa kuin käyttämäni alpakka. Ei kun miettimään sopivaa silmukkamäärää. Ravelrystä taas kaivelin monia erilaisia palmikkopipojen ohjetta, ja niiden perusteella arvoin silmukkamäärän. Inspiraatio: Novita Talvi 2010, ohje nro 14
Lanka: Marks&Kattens Alpaca (362) Puikot: 6,0