18.8.2017

Nostalgiaa

Syksyä odotellessa koitan taas aktivoitua bloggauksessakin. 
Kesällä on tullut tehtyä useampikin sukkapari, mutta saajien jalat eivät ole pysyneet sen vertaa paikoillaan, että niistä olisi kuvia saanut. Koita siinäkin ryhdistäytyä ja napata koivista kiinni ennen kuin illat taas pimenevät. 

Sillä aikaa postaan kuvan huivista, joka valmistui jo keväällä. 
Langat ovat aina ihania Filcolanan Arwetta, joka on merinovillainen sukkalanka. Ihanan pehmeä ja toimii mainiosti myös huvina. Ja värejäkin löytyy 50 yksiväristä ja 7 moniväristä.
Kaverina on Ferner Wollen käsivärjätty, myöskin merinovillainen Lace-lanka. 
Vaikka Lace on vähän ohuempi kuin Arwetta, ei niiden yhdistämisessä ollut ongelmia. (Lace 500 m / 100 g ja Arwetta 210 m / 50 g).





Lanka: Arwetta Classic 279 (vihr.) ja Ferner Wolle Lace 27
Puikot: 4,0
Langanmenekki: 140 g
 


Ohjeen mukaan keskimmäinen pitsiosuus tehtiin toisella värillä ja reunimmaiset toisella. Ihastuin kuitenkin Lacen pitsin väriykseen, joten tein sillä kaikki pitsit. Pitsineule sopii hvin käsinvärjättyyn lankaan. Ei mitään läikittymistä, joka niissä on aina vaarana. Toinen syy oli se, että minulla oli vain yksi kerä Awettaa, enkä uskonut sen riittävän, koska ohjeessakin mainittiin 100 g tarvittavan molempia värejä. 

Reunaan tein I-cord reunan, Siitä tulee kivan siisti ja sen sisään saa piilotettua kivasti toisen langan, eikä sitä tarvitse katkaista. Myös päättelyreunan tein I-cordilla. Koska Arwetta todellakin oli lopussa, tein loppuosankin raidoittaen ja silti jäi muutama ainaoikein kerros tekemättä ja päättelykin piti tehdä Lacella.

Ensimmäistä kertaa elämässä kävi niin, että ymmärsin paremmin kirjoitettua ohjetta kuin kaaviota. Pitsi oli tavallaan helppo, tavallaan vaikea. Monimutkainen se ei ollut, mutta langankiertoja ja kavennuksia tehtiin molemmilla puolilla työtä. Jos silmukka sattui putoamaan, niin oli ihan pakko purkaa työ sinne asti, koska nostaminen oli todella mutkikasta! Onneksi niin ei sattunut kuin muutaman kerran! Jossain vaiheessa taisi jäädä joku silmukka lisäämättä, enkä saanut seurattua kaaviota, kun mitenkään ei silmukat täsmänneet. Luovutin ja luin vaan tekstistä mitä pitäisi tehdä. Siinä vaiheessa olin jo sisäistänyt kuvion kulun, niin että toisessa ja kolmannessa pitsiosuudessa loppupäässä on pientä säätöä.... Pääasia, että kuvio kulki keskellä niinkuin pitikin, jos nyt muutama silmukka reunassa heittää, niin sitä ei kukaan huomaa! 

Värit eivät kuvassa toistu ihan oikein. Kuten näkyy, kuvakin on otettu jo keväällä. Ihanan kirkkaat ja raikkaat värit. Tykkään ja käytetty on!


3 kommenttia:

  1. Hupsista! Onpas sivu muuttunut. Nyt ei oikeen ssaa selvää tekstistä kun on lilaa lilana päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Huomasin kanssa, että ihan ei toimi. Täytyy paneutua uudestaan väreihin!

      Poista
  2. Nyt näkyy paremmin. :)

    Kiva huivi, malli ja värit.

    VastaaPoista