8.2.2008

Ei ole suutarin lapsella kenkiä...

Äitiin on iskeyt täydellinen "mitään ei huvita kutoa" -olotila. Se tarkoittaa varmaankin sitä, että äiti on vakavasti sairas.... Ideoita ja jonossa olevia töitä piisaisi, mutta mikään ei nappaa. Suurin syy on se, että mikään malli ei ole sellainen, johon suoraan voisi käydä käsiksi - ohjeen mitat on vääriä tai ainakin langantiheys on eri. Ja sehän tietää laskemista, eikä sekään juuri nyt huvita.

Ainahan voisi kutoa sukkaa - siitä otsikkokin. Villasukkien tarve näillä keleillä on huutava. Vaikka kuinka on kumisaappaat ja kurahousut, aina sinne saapaaseen jotenkin kosteutta menee ja sukat on märkinä. Eikä meidän lapsilla ole kuin yhdet kunnolliset villasukat per lapsi ja sitten muutamat jo aika onnettomat viritykset (kuluneet, pienet tai muuten väärän väriset...). Mutta kun.... laskin, että syksyn aikana väsäsin kahdeksan paria villasukkia, joista sitten melkein kaikki lähtikin jonnekin muualle, lähinnä lahjoiksi. Nyt on villasukkakiintiö täynnä ja omat lapset ilman!

Sama koskee tietenkin lapasia, joita ainakin muutama pari tarvittaisiin. Niitten kohtalo on useimmiten katoaminen. Miten ihmeessä voi kadota toinen lapanen, miksei ne molemmat unohdu jonnekin? Eikö niitä laitetakaan molempia yhtä aikaa käteen ja taas molemmat pois? Kulkeeko meidän lapset ympäriinsä vain toinen lapanen kädessä?

Nimimerkillä Ihmettelevä äiti

Lähdemme viikonlopuksi reissuun. Otan sukkalangat ja -puikot mukaan. Jos vaikka autossa iskisi inspiraatio....

2 kommenttia:

  1. Näinhän se on... Meillä kotona pyörii melkein samanlainen katras, poika 8v, tyttö melkein 5v ja poika 2v - ja kaikilla tasan kahdet sukat. Tumppuja yhdet. Huokaus.

    Tervetuloa blogia pitämään!

    VastaaPoista
  2. Tuttu tunne.. just neiti 4v tunnusti, että taisi jäädä sormikkaat kauppaan.. Parittomia on vaikka kuinka, osa löytyy aina autosta..osa jää ikuisesti ilman paria..

    On kanssa vähän mielessä ollut, että pitäisi tehdä kasa tumppuja lapsille.. Kummallista, että saa viikossa kaksi isoa huivia aikaiseksi, mutta pieniä tumppuja ei halua edes alkaa ajattelemaan puikoille.. perin outoa.. :D

    VastaaPoista