23.2.2008

Lomailua ja juhlia

Olemme viettäneet hiihtolomaa - lapset pääsivät ensimmäistä kertaa elämässään laskettelumäkeen. Kiitos kummien, jotka kutsuivat meidät vuokramökilleen Himokselle muutamaksi päiväksi. Nopeasti nuo alkeet oppivat. Apuna taisi olla siitä, ettei vanhemmat yrittäneet opettaa, vaan kummit... kuulun ymmärtäminen - ja uskominen - oli paljon parempaa kuin yleensä! Itsekin kokeilin ruosteessa olevia taitoja lähes 20 vuoden tauon jälkeen. Hengissä pääsin siniset rinteet alas, vaikka välillä teki tiukkaa. Saldona oli vain muutama mustelma, ei katkenneita raajoja tai muita pahempia vaurioita.

Viikon aikana on myös vietetty juhlia. Minulla oli nimpparit, ja Mies yllätti kertakaikkisesti, oli tilannut Vogue Knitting Stitchionary Volume One:in. Hämmentävää ja odottamatonta! Mukava kirja kuitenkin, paljon erilaisia mallineuleita. Pitää ruveta enemmän soveltamaan ja ehkä jopa suunnittelemaan omia malleja. Yleensä tyydyn valmiisiin ohjeisiin, joita ehkä hieman muokkaan. Tuntuu tarpeettomalta yrittää itse keksiä malleja, kun valmiita on maailma (netti) täynnä, eikä niitäkään kaikkia ihanuuksia ehdi tehdä!

Pojalla oli synttärit ja sai lahjaksi pääkallopipon ja lapaset. Ovat samaa mallineuletta kun syksyllä saamansa paita. On vaan ollut niin lämmintä, ettei paitaa ole paljoa käytetty. Ehkä nyt keväämmällä ohuemman takin kanssa.


Mallineule: Novita Talvi 2006
Lanka
: 7-veljestä
Puikot: 3,5
Koko: 8 v, 140 cm
Langanmenekki: yht. 122 g

Pipo istuu hyvin päähän. Lapasten varret ovat hieman turhan pitkät, mutta halusin ottaa varman päälle. Mitään en niin inhoa kuin liian lyhyitä lapasten varsia. No, ehkä liian lyhyitä sukkien varsia.

P.S. Miksiköhän tuo toinen polvisukkakuva ei näy kokonaan? Vielä esikatselukin sen näyttää, mutta lopullisessa blgissa puolet katoaa? Täytyy yrittää paneutua ongelmaan.

1 kommentti:

  1. Meillä on hiihtoloma ensi viikolla, mutta saa nähdä, uskallanko minä mäkeen (tai kerkiänkö erinäisiltä töiltä).

    Miten toisten miehet osaavat tuollaisia lahjoja hankkia? Minun ukkoni sanoo, ettei uskalla. Mitähän sekin tarkoittaa?

    Pääkallopipo ja -lapaset ovat hurrjan hienot! Minäkin tykkään pitkistä lapasenvarsista!

    VastaaPoista