5.2.2008

Polvisukat

Kaikkien näiden vuosien varrella jolloin olen kutonut (siis jo lähemmäs kolmekymmentä), en ollut vielä koskaan tehnyt polvisukkia! Sellaisia "melkein polvisukkia" - pitkä varsi, mutta ei muotoiluja - on kyllä tullut tehtyä. Nyt on tämäkin puute korjattu.

Keskimmäisellä on parempana takkina vaaleanpunainen villakangastakki ja neiti valittelee aina välillä, että kylmä tulee, kun on mekko takin kanssa. Eräänä paivänä sain välähdyksen, että polvisukathan korjaavat asian. Langan tulisi tietysti olla mielellään vaaleanpunaista. Kun kaupassa vielä osui silmiin uusi Novita Jättiraita, niin homma oli sillä selvä.

Jonkun aikaa pähkäilin mallin kansa. Jotain vähän pintaa, mutta ei kovin pitsistä, tarkoitus on kuitenkin saada aikaan lämmittävät sukat. Aika nopeasti päädyin sitten Jaywalkeriin, johon sai myös kavennukset mukavasti uppoamaan.

Lanka: 7-veljestä Jättiraita, nro 827
Puikot: 3,5
Malli: muunneltu Jaywalker
Langanmenekki: 99 g


Lopputulos on kohtuullisen onnistunut. Ainoastaan nilkan kohta on turhankin kapea, ei tahdo Neiti saada sukkaa itse jalkaansa. Toivottavasti käytössä vähän venyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti