13.8.2009

Nukenvaatteita

Tässä jokin aika sitten hehkuttelin nukenvaatteiden teon nopeutta. Mutta alkaahan se tahti hiipua, kun urakoimaan alkaa. Kun on vielä lahjavaatteista kyse, ei sovi turhia viivytellä.

Alku sujui lupsakasti (takki). Pikku hiljaa hyytyi (housut). Sitten jo ketutti - pipo oli kuitenkin liian pieni, vastavasti sukista tuli liian isot. Pipon tein uusikisi, sukkia en. Vielä piti lapasetkin vääntää.Malli: vanhoista nukenvaatteista mittoja
Lanka: Nalle tumma harmaa (044) ja Nalle Colori
(832)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 117 g


Lankojen päättelyssä meinas mennä hermot: niitä oli miljoona ja sata. Napit olisivat voinet olla paremmatkin, mutta ei löytynyt. Luulin, että keltaisia nappeja olisi ollut, taisin muistaa väärin tai sitten ovat todella hyvässä tallessa!

Nyt löytyi ensimmäinen yhdistelmä, jossa tuo hirvityslanka ei ole ihan kamala! Harmi, että hirvityslankaa riittää, mutta harmaa käy vähiin...

Saaja ilahtui vaatteista. Tosin nukke on vähän BB:tä pienempi, eli reiluja ovat. (Pienempi pipo olisi riittänyt, sukat on syytä pitää punttien sisällä, etteivät putoa)

Vielä lisääkin nukenvaatteita on tulossa. Eivät ehtineet tähän postaukseen mukaan, sillä vähän ovat vielä kesken ja kiinnityssysteemiä pitää miettiä.

3 kommenttia:

  1. Kun kerroit vaatteiden olevan vähän reiluja, niin automaattisesti ajattelin, että ei siihen kauaa mene, niin ovat sopivat. Kunnes tajuntaan upposi todella, että ne on siis nukelle :)

    VastaaPoista
  2. Hih! Samoin kävi lahjan saajan äidille: oli jo sanomassa, että pikkuisen isot, mutta onpa kasvunvaraa... Mutta jospa Neiti joskus saa vaikka Baby Bornin, niin mahtuu sillekin. Niinhän ne "kasvaa"

    VastaaPoista
  3. Tuollaisia pieniä neuleita tehdessä tuntuu, että ne pitäisikin valmistua samantien kun aloittaa.

    VastaaPoista