20.11.2009

Kauluri, osa II

Tästäpä ei taas ole paljon kerrottavaa: nuoremman neidin villatakin seuraksi tein kaulurin loppulangasta. Tai eihän se lanka vieläkään loppunut, varmaan yhteensä vielä kerällinen jäljellä. Eiköhän siitäkin jotain keksitä.

Ohje on mukaeltu Dropsin mukaan. Vähän vähemmän leveyttä alaosaan. Tein joka toisen ohjeen mukaan, joka toisen niin, että neuloin aina täyspitkän kerroksen lyhennettyjen kerrosten väliin. (Lähinnä itselle muistiin.) Riittävän leveä "helma" tuli. Kokonaan ompelin yhteen enkä jättänyt pääntien halkiota.
Malli: Drops 18-6
Lanka: Fabel (151)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 37 g

Mukava tuntuu olevan, käytössä on ollut jo jonkun aikaa. En vaan saanut otetuksi kuvaa.

Takkikin on ollut kovassa säytössä. Eilen huomasin, että ensimmäinen nappi on irtoamassa ja toinenkin melkein. Täytyy ruveta uusiin ompeluhommiin. Taisin olla liian hätäinen - nappien ompelu ei ole lempparihommaani joten taisi tulla tehtyä vähän huolimattomasti. Olisi pitänyt arvata, että Neiti 4v ei ole kaikkein hellävaraisin nappien käsittelijä. *Huokaus* Onneksi huomasin ennen kuin nappi katosi! Olisiko jollain hyvää vinkkiä siitä, miten napin saa oikeasti pysymään kiinni neuleessa?

Muuten puikoilla on enimmäkseen hys-hys-hommia. Ja niiden lisäksi keksin aina vaan uusia juttuja, joita voisi jouluksi tehdä. Miksi ihmeessä nämä idea pälkähtävät päähän vasta muutamaa viikkoa ennen joulua? Miksei kesällä tule hyviä ideoita joululahjoiksi? Vaikka muuten pystyn ostelemaan lahjoja jo heti keväällä. Miksi suuritöiset käsityöideat tulevat vasta kuukautta ennen joulua? Miksi??

3 kommenttia:

  1. Sama onkelma noitten nappien kanssa; tyttö käytti viime talvena ahkerasti yhtä villatakkia ja siitä irtosi KOLME nappia.. onneksi kaikki löytyi ja sain ommella ne takaisin.

    VastaaPoista
  2. Mun lahjaideat tuli jo kesällä, mutta aikaahan on :) ostin langat ja kaikki. Yhden kummilapsen paidasta puuttuu kaulus. Toisesta napit ja kolmannesta kaikki (langat on *huok*) ja neulomisinnostus on kadonnut.

    VastaaPoista
  3. Joskus ompelin napit karhulangalla ja on kyllä kestänyt.

    VastaaPoista