2.11.2009

Viikon valmistunut

Ajattelin ottaa teemaksi "Työ valmiiksi viikossa". Tarkoittaen lähinnä, että yksi työ valmiiksi viikkoa kohden. Ei siis koko työtä kertarykäisyllä viikossa (vaikka olisihan sekin jotain), vaan edes jotain valmiiksi joka viikko. On noita keskeneräisiä ja melkeinvalmiita töitä taas nurkissa roikkumassa riittävästi. Muutamankin kun saisi pois.... Uutta himoitsisi väkisin aloittaa, tietenkin.

Tässä viime viikon projekti:Malli: Drops 18-25
Lanka: Fabel (guacamole 151)
Puikot: 3,0
Koko: 110
Langanmenekki: 223 g


Tämän langanhan diilasi Eräs Ikävä Ihminen, joka elokuun lopussa soitti vain kysyäkseen tarvitsenko lankaa... Aikaa lankojen saamisesta neuleen valmistumiseksi kesti siis tässä tapauksessa vajaat kaksi kuukautta. Kohtuullisen nopeaa toimintaa meikäläiselle. Vieläkin nopeampi olisi voinut olla, jos en aina jättäisi näitä päättelyitä ja muita napin ompeluja roikkumaan.

Ohjeessa suurin koko oli 96/104 cm, mutta halusin takista vähän isomman. Onneksi oli kohtuullisen helppo operaatio: hihaan lisää pituutta - tuli vähän turhankin paljon - ja samalla lisää lisäyksiä. Kun ensimmäinen hiha oli valmis, pystyikin helposti mittaamaan täsmällisen tiheyden ja tarvittavan lisäsilmukoiden määrän takakappaletta varten. Ja leveyttä saikin sitten kätevästi tekemällä kappaleesta pitemmän. (Ah, kuinka loogiselta tuo kuulostaakaan!) Etukappaleeseessa piti vain olla tarkkana, että sai siitä riittävän pitkän lisäkerroksilla myöskin. Nuo etukappaleet on ihan oikeesti saman pituiset, vaikkei siltä näytäkään. En prässännyt tekelettä, ajattelin ettei tarvitse. Näköjään tarvitsee, kun tuo toinen reuna lerpattaa hassusti. Johtunee siitä, että oikeasti minun pitäisi kutoa Fabelia 2,5 puikoilla. Tulisi vähän napakampaa jälkeä. Nyt neulos on vähän turhan lötköä minun makuuni, mutta koko villatakki 2,5 puikoilla ahdisti jo ajatuksena, joten päätin ottaa riskin ja tehdä 3:lla. Eikä tulos sentään ihan liian löysää ole.

Vähän pelkäsin, että projektista tulee ihan liian pitkä - pientä lankaa ja ainaoikeaa. Ei onneksi. Uudenlainen toteutussuunta toi mielenkiintoa tekemiseen eikä ei-mikään-jättikoko kuitenkaan ollut kyseessä.

Lankakerät alkoivat kaikki melkein samoista kohtia, joten raidoituksesta tuli mukavan symmetrinen loppujen lopuksi aika minimaalisilla langanpätkimisillä. Havantoikuva takakappaleista ja hihoista. Punaisessa raidassa keskellä on takasauma.
Lopuksi vielä lähikuva napista.Onnistunut vahinkolöytö. Ei tietenkään ollut lankaa matkassa silloin, joten ostin myös vihreitä nallenappeja. Ne on kuitenkin ihan liian vaaleat ja väärän sävyiset tähän työhön, mutta eiköhän nekin paikkansa löydä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos kommentistasi, jonka avulla sitt löysin tänne. Olenhan täällä kyllä käynyt mutta en osaa yhdistää blogeja, nimimerkkejä, kasvoja yms. niin ei sitä blogeissa seikkaillessa tiedä kuka kirjoittaa. Tiedänköhän vieläkään . . .

    VastaaPoista
  2. onpa mukava olla virallisesti ikävä ihminen... ;)

    VastaaPoista
  3. No joo... mutta muistan toki, hyvä Ikävä Ihminen, että olet tehnyt kaikkesi myös lankakasojeni _pienentämiseksi_!

    VastaaPoista