20.5.2010

Pientä urakkaa

Pitkänä viikonloppuna tuli taas urakoitua mukenvaatteita. Pienten neitien synttäreitä on tiedossa useammatkin, joten eiköhän näille löydy käyttöä. Toiset vaateista lähtivät heti maanataina lahjaksi.

Mekkojen idea on Rainbow Dressistä. Katselin ohjetta kun se oli vielä ilmainen. Ei tullut siitä kuitenkaan mitään tehtyä, mutta näihin pikkuvaatteisiin idea sopii mainiosti. Nopeitahan nuo ovat tehdä ja pari putkeen meni vielä ihan mukavasti. Enempi saattaisi alkaa puuduttamaan.
Malli: Rainbow Dress -inspiraatio
Hattu:
Andrea Kreativ -lehti, nro 0544
Lanka: Novita Spektri (851) ja Novita Santorini (057)
Puikot: 3 ja 3,5
Langanmenekki: 59 g ja 62 g


Langat on taas jemmaosastolta ja pelkkää akryyliä. Miksiköhän niihinkin olen sortunut? Sisäinen sulovilen ei ole taaskaan malttanut olla tarttumatta tarjoukseen... Spektristä olen joskus tehnyt pienen villatakin ja yli jäi kaksi kerää lankaa. Jotain pientä olen siitä ennenkin tehnyt. Nyt on jäljellä enää kolmannes kerästä.

Santorinia taas on vaikka muille jakaa *huokaus*. Sitäkin on jostain tarttunut mukaan ainakin puoli kiloa. "On niin kivan väristä ja varmaan joku haluaa siitä jotain...." Ei ole halunnut ja raidoituskin on aika tiheää, niin ettei mihinkään suurempaan pintaan saa nätisti. Olen yrittänyt kuluttaa sitä milloin mihinkin pieneen juttuun mm. kännykkäkoteloihin. Isompi neiti on käyttänyt askarteluun, kangaspuilla kutomiseen ja neulomaan opetteluun. Silti sitä riittää....

Noiden jälkeen tulikin totaalinen neuleplääh. Muutama juttu on ihan loppusuorilla, mutta ei viitsi. Uusia projekteja olisi suunnitelmissa, mutta ei jaksa. Omituista. Valmiiksi asti on ehtinyt myös toinen Iso Juttu, mutta siitä lisää kunhan saadaan kuvia.

Ponchokin pääsi vihdoinkin omistajalleen. Kaulus näytti vieläkin omituisemmalta päällä. Saaja ei kuitenkaan enää suostunut antamaan sitä takaisin korjattavaksi. Lupasin korjata, jos alkaa vaivaamaan. Pituuskin oli kohtuullisen sopiva. Ärsyttävää silti, kun luomus omasta mielestä ei ole kunnollinen, ja haluaisi korjata (kunhan keksisi miten), mutta saaja on tyytyväinen. Mitäs jos ystävä kulkee ponco päällään ja mainitsee jollekin että se on Euan tekemä... hävettää. Ehkä pitäisi mennä hakemaan se takaisin ja viritellä kaulusta vastustelusta huolimatta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti