6.8.2010

Serkukset samikset

Kesä on vilahtanut helteiden merkeissä niin, ettei neulerintama ole edennyt paljoakaan. Luultavasti into syksyn myötä jälleen palaa. Tosin vielä on luvattu helteiden jatkuvan, joten saapas nähdä kuinka ky. Ainakaan vielä villalangat eivät herätä minkäänlaisia intohimoja. Luultavasti jossain vaiheessa herään siihen tosiasiaan että varpaat, sormet ja korvat palelevat eikä sopivan kokoisia lämmikkeitä löydy huushollista. Mutta vielä ei jaksa sitä murehtia.

Alkukesästä sentään sain tehtyä muutaman huivihatun.
Ensimmäinen oli jämä-jäätelö eli jäätelömekon loppulangoista ja sille kaveriksi tehty huivi. Langat tulikin käytettyä enemmän kuin tarkkaan loppuun. Keltaista jäi jäljelle ehkä metrin verran. Turkoosi meni niin loppuun, että piti purkaa viimeinen kerros, että sain silmukat pääteltyä. Vaaleanpunaista jäi vähän peukalonpäätä isompi nöttönen.

Toisen tein serkkutytölle synttärilahjaksi. Sen molemmat langat oli myöskin jämälankoja vuosien takaa. Nimet on jo painuneet historian hämärään ja vyötteetkin kadonneet aikojen saatossa.

Kolmas piti vielä tehdä neiti Vihreälle. Melonimekosta oli sopivasti jäänyt kerä lankaa, joten sekin pääsi hyvään käyttöön. Koska huivista tuli yksivärinen, päätin tehdä väliin reikäkerroksia. Ne kevensivätkin mallia mukavasti. Huivi on ollut kovassa käytössä. Tällä hetkellä tosin kadoksissa jossain :-( eikä kuvaakaan ole muistettu ottaa. Lisäilen sen sitten kun löytyy - kova luotto on siihen että vielä vastaan tulee. Huivista tuli vähän liian iso, kun lisäsin silmukoita. Näytti ihan saman kokoiselta kuin muut. Taitaa vaan olla vähän venyvämpää lankaa.
Malli: Huivihattu
Lanka: Järbo Garn Korall kelt. (42001), v.pun. (42006) ja turkoosi (42014)
Avanti Cotton, vihreä nro 14
Puikot: 3,5
Langanmenekki n. 50 g / huivi


Huivit ovat osottautuneet erittäin käytännöllisiksi ainakin meidän huivi-intoisille tytöille. Helppo pukea (ja riisua!) eikä solmujen kanssa tarvitse taistella. Eikä jää hiukset solmun väliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti