24.4.2008

Peppipipo

Keskimmäinen on kutsuttu huomenna synttäreille. Päivänsankarilta on kuulemma jo prinsessavaihe mennyt ohi. Toimintatytöt on in ja kutsutkin Peppi Pitkätossu -aiheiset. Moisia lahjoja ei oikein silmiin osunut. Mitäs sitten? Päätin uhkarohkeasti kopioida Neulovan äidin lahjastrategiaa: pipo!
Lankaakin piti olla varastossa sopivasti, mutta ei löytynyt - kaivautuu varmaan vapun jälkeen talviuniltaan.... Kaupan kautta siis. Hyllystä oli oranssi Bambu-lanka loppunut, mutta Spektri Plus näytti sopivan "ei tasaväriseltä" joten sitä kaksi kerää ja hommiin. Oikeastaan tuo hieman hillitympi värisävy sopii kirkasta oranssia paremmin vaalealle synttärisankarille.


Malli: oma
Lanka: Spektri Plus, väri 822
Puikot: 4,00 mm
Langanmenekki: 90 g


Pientä säätämistä aiheutti tuo lettien kiinnitys, mutta onnistui lopulta: Muutaman viimeisen kerroksen kudoin niin, että kavensin joka kerroksella silmukan ja samalla jätin aukon lettiä varten. Muuten siis ihan suora malli. Päälle tein laiskuuttani kolmen puikon päättelyn. Silmukoimalla olisi tullut kauniimpi. Kolot olivat sattumalta juuri sopivan kokoiset leteille ja ompelin ne kiinni pipoon samalla kun suljin kolot. Toivottavasti pysyvät letit menossa mukana!

Nyt tietenkin ilmat alkavat olla jo liian lämpimät pipoilulle, mutta ehkä vielä aamuisin tarvitaan. Ja ehkä Peppi-kausi jatkuu vielä syksylläkin.

2 kommenttia:

  1. Pipo on tosiaan hyvä lahja.. Siitä saa niin helposti saajalleen sopivan..

    Peppi-pipo on ihana.. :) Tuo lanka on kyllä neulottuna nätinnäköistä.. Ei vaan itse viitsi edes haaveilla lankojen ostamisesta.. ennenkuin saa vähän edellisiä kulutettua.. Siinä onkin hommaa..!

    Aina vaan käy niin, että ohje ja olemassa olevat langat eivät kohtaa.. aina joutuu ostamaan ohjeen mukaisesti.. Plääh.. :) Pitäisi varmaan alkaa soveltamaan ja säveltämään omia ohjeita.. Helpommin sanottu kuin tehty. Tässä melskeessä tarvitsee selkeät ja tarkat ohjeet.. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva Peppi-pipo, toi hymyn huulille :)

    VastaaPoista