3.5.2008

Wappusukat!

Ai miten niin, olen myöhässä? Ei, kyllä nämä Rhiannonit oikeasti valmistuivat juuri vapuksi. Taas tuli viimehetken herätys viikonloppuna, että jos sittenkin saisi jalkaansa juhliin. Eikä siinä vaiheessa tietenkään ollut kuin toinen sukka valmiina! Vielä vapunaattona lasten kanssa leikkipuistossa väkersin jalkaterää. Välillä tuli pitkiä katseita, mutta onneksi suurin osa vakkarikävijöistä on jo tottunut siihen, että kudin on aina mukana. Yhtenä päivänä vain tajusin, että meidän 2,5 vuotiaan perässä ei tarvitse ollenkaan juosta samalla tavalla kuin 1,5 vuotiaan perässä viime kesänä. Silloin ei tarvinnut kuvitellakaan, että olisi tarvinnut äiti ylimääräistä viihdykettä puistoon...

Seuraavalla kerralla valitsen kyllä vähän helpomman mallin puistoon :-)


Malli: Rhiannon Sock
Lanka: Opal Uni, väri 1999
Puikot: 2,25
Langanmenekki: 134 g

Vaikka sitten vapunaattona ei oikeastaan olisi villasukkia tarvittu, oli ne pakko saada jalkaan kun kello 15.30 oli viimeiset langat päätelty. Siinä hässäkässä sitten lopulta tajusin miten tuo palmikkokuvion loppukavennus oikeasti piti tehdä. Ensimmäisen sukan kanssa sitä pähkäilin ja päädyin omaan sovellukseen. Eihän se ero nyt kovin suuri ollut, mutta päätin kuitenkin purkaa sovelletun version. Pakko se oli tehdä, ennen kuin kuvan kehtasi ottaa! Ja jos en olisi tehnyt sitä heti, tiedän että se olisi jäänyt kokonaan tekemättä. Oikeasti eroa äkkiseltään katsottuna ei huomannut.

Muuten sukkaa oli mukava tehdä, mukavan haasteellinen kuvio, jota tehdessä telkkarin katselu välillä unohtui. Kerroslaskuri oli enemmän kuin tarpeen, kun päällipalmikko oli 16 kerroksen korkuinen, lainekuvio 6 kerrosta ja takana kulkeva palmikko 8 kerrosta! Enkä oikeastaan edes toisen sukan aikana kunnolla oppinut palmikkokuviota ulkoa, vaan aina piti tarkistaa, että varmasti ollaan oikeassa kohdassa. Mutta monimutkaiset palmikkokuviot ovat kyllä mieleeni!

Yläreunan resori ei silmukoiden vähentämisestä huolimatta pysy kunnolla ylhäällä, joten kuminauhan pujotin sinne.

Seuraava "pakko saada valmiiksi" -projekti on vanhemman neidin tunika (taitaa tulla hamepituinen) nimppareiksi. Sitä vaan ei voi tehdä kun illalla lasten ollessa nukkumassa, joten taidanpa kaivaa Mandarinit esiin ja aloitella toppia. Myös ne silkkisukkalangat kovasti huutelevat laatikosta, mutta sopivaa pitsimallia ei ole löytynyt. Vihjeitä vastaanotetaan! Saisi mielellään olla kärjestä aloitettava, käyttäisin langan niin tarkkaan kuin mahdollista.

Ai niin, Peppi-pipo sai kiitosta saajan äidiltä, joka oli todella otettu itsetehdystä lahjasta. Oli kuulemma sukulaisetkin ihastelleet seuraavana päivänä. Mukavaa, ehkä uskallan väsätä muillekin kaverisynttäreille jotain.

1 kommentti:

  1. Todella kauniit sukat! Nuo ovat myös minun to do -listallani, saa nähdä koska sinne päästään... ;)

    VastaaPoista