13.5.2008

Pikkuruiset sukat

Naapuriin syntyi reilu viikko sitten pikkuinen mies. Tein hänelle sukat kokoa minimalistinen, eli n. 50 cm.
Kuvankin otin hätäpäissäni ennen lahjoitusta. Kamerasta siirtyivät kyllä koneelle, mutta nyt tiedostot näyttävät "Plain text document" eli tyhjää täynnä. Ja koska sukat annoin jo eteenpäin, ei uusiakaan kuvia voi ottaa.

Merkittäköön muistiin, että lanka oli Fabelin vihreää sävyä nro 542 ja sitä kului 2,25 mm puikoilla yhteensä huimat 19 g. Malli on samantapainen kuin Uhoavan Gnun Supervauvan polvisukat. Sillä erotuksella, että alussa silmukoita oli 40. En kaventanut pohjekavennuksia vaan vasta nilkkaan kerralla 8 s eli jäi 32 s. Nilkkaan tein vielä toisen 2 cm:n joustimen. Kantapää tavis (onko se nyt hollantilainen nimeltään?).

Kaiken huippuna on se, että raidat kohdistuivat täysin, vaikka raidoitus ei ehtinyt mennä "ympäri" kertaakaan! Langat on joululahja sukkien jämiä ja jo alunperin kerät alkoivat samasta kohtaa, siinä syy. Ne keränloput tulikin sitten käytettyä viimeiseen milliin asti, juuri ja juuri lanka riitti päättelyyn.

Samaa lankaa on vielä toiset kaksi nöttöstä, jotka sitten eivät ole kohdistuneet, ne saavat jäädä raitalangoiksi isompiin sukkiin. Vaikka juuri saatiin tietää että lapsille on uusi serkku syntynyt eilen. Eli ei muuta kun toiset pikkusukat puikoille. Nyt vaan pitää löytää tyttöväriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti