7.5.2008

Valmista, valmista ja valmista!

Uskomatonta, mutta totta: tänään on saatu valmiiksi kokonaista kolme työtä! Vieläpä ihan kokonaan valmiiksi, langat päätelty ja kaikki.

Ensinnäkin neidin Unikkotunika. Lankana tällä kertaa Marine, jota tarttui mukaan jokin aika sitten cittarin alelaarista.


Malli: Helmiksen Samostunika
Lanka: Novita Marine (keltainen)
Puikot: 3,5 mm
Koko: n.120 cm
Langanmenekki: 262 g

Tiheys täsmäsi Samoksen kanssa. Tein tunikasta kuitenkin vähän isomman, että sopisi vähän kauemmin. Pääntiehen laitoin ohjeen mukaisen silmukkamäärän, mutta lisäyksiä tein vähän enemmän. Pituuttakin lisäsin. Taitaa olla melkein mekkopituinen, mutta se on tarkoituskin.

Kukat on tehty Villapallon Kukkasukkien mukaan. Piti sitäkin tietenkin vähän muutella, tässä kuvassa alaspäin oleviin terälehtiin lisäsin vähän pyöreyttä. Näytti muuten vähän muotopuolelta, johtuikohan langantiheydestä?


Kukat on tehty varastoissa kauan ja hartaasti marinoituneista langoista. Terälehdet mintunväristä Miniä, joka paksuudeltaan oli hieman Marinea ohuempaa, mutta sai kelvata. Vaalein lanka jäänee ikuiseksi ajoiksi tuntemattomaksi, pienehkö nöttönen ilman vyötettä löytyi. Keskiosan tumma lanka on Violaa, jota Anttilassa on ollut myynnissä.

Nopeastihan tuo valmistui. Eniten meni aikaa tuohon kirjoneuleosuuteen, tottakai. Ei kannattaisi tehdä sitä(kään) jääkiekkomatsin aikana, yhdessä välissä piti purkaa kolmatta kerrosta, kun vasta sitten huomasin virheen, kun kuvio ei täsmännyt. Keskustaosuudet kirjoin päälle, ja hidasta sekin tuntui olevan.

Toinen valmistunut työ on sitten Miehen Musta Paita. Sen kasaaminen osottautui yhtä ikuisuusprojektiksi kuin itse neulominenkin. Aina vähän matkaa jotain saumaa sain aikaseksi, sitten taas tarttui käteen jotain muuta. Onhan se kappaleiden yhteenneulominen aina ollut pakkopullaa, mutta tämä onnistui ylittämään itsensä! Lieneekö syynä iso koko ja musta väri.

Kaulus on ihan yksinkertainen ja aika matala. Tarkoitus on tehdä jonkunmoinen irtokaulus syksyä varten. Herra kun kulkee villapaidassa talvella, takki auki, ei huivia (vaikka niitäkin on tullut tehtyä jos jonkinmoista!). Sisällä kuitenkin haluaa pitää villapaidan päällään.


Malli: oma, erinäisistä raglan-ohjeista otettu apua
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 4,00 mm
Koko: L/XL
Langanmenekki: 697 g

Kuvien laatu on tavallistakin heikompi. Pahoittelut. Eipä tuollaisesta mustasta paidasta hyvää kuvaa tahdo keinovalossa saada muutenkaan.

Niin, se kolmas valmistunut. Se on se ristipistotyö, joka löytyi marinoitumasta. Nyt se on valmis ja pääsee viikonloppuna vihdoinkin oikeille omistaijlleen!

2 kommenttia:

 1. No kukas nyt on ollut ahkerana..?? :DDD
  On erittäin kaunis tuo tunika-mekko.. Kukat on hieno lisä helmassa.

  Tää lähti nyt nukkumaan.. pitäs herätäkin aamulla.. eikä nukkua pommiin.. :DDD

  VastaaPoista
 2. Miten mulla on ihan kokonaan jäänyt näkemättä tää ihana unikkoversio Samostunikasta! Upea!!

  Malli on tosiaan helposti muunneltavissa isommaksikin, juuri nyt teen ihan eri langasta reilumpaa ja pidempää tunikamekkoa tyttärelle itsekin.

  VastaaPoista