17.5.2008

Pikkuruiset sukat osa II

Pikkuisen tyttövauvan sukat tuli vihdoinkin väkerrettyä valmiiksi. Uskomattoman hankalalta tuntuivat, näin pieneksi työksi. Malli on Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks malli Baby's bootikin.
Lankana käyttämäni Nalle oli ihan liian paksua ohjeen lankaan nähden (fingerin weight) kuten myös puikot liian paksut (2,5 mm, ohjeessa 1,75, niin pieniä en edes omista). Malli vaati siis "pienehköjä" muutoksia. Yläreunan simpukkakuviota tein vain 4 mallikertaa, kun ohjeessa oli viisi. Myös varren joustinta jouduin säätämään.


Malli: Nancy Bush, Baby Bootikin
La
nka: Nalle ja Nalle Colori (väri 873?)
Puikot: 2,5 mm
Koko: vastasyntynyt
Langanmenekki: 37 g

Jo ensimmäisen sukan teräosassa alkoi tökkiä. Varsi näytti liian pitkältä, kavennukset omituisilta. Olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa 2 mm:n puikot - ne vaan tuntuivat liian pieniltä Nalle-langalle. En halunnut kuitenkaan purkaakaan, joten sitkeästi väänsin sukan valmiiksi. Lopputulos näytti kuitenkin jotensakin siedettävältä, joten tein toisenkin. Se onneksi valmistui ensimmäistä nopeammin, kun muutokset oli jo suunniteltu.

Loppujen lopuksi simukkakuvio oli ihan mukava tehdä ja kivannäköinenkin. Voisi harkita myös isompaan sukkaan.

Nalle Colori tuli nyt käytettyä viimeistä senttiä myöten loppuun. Oli pieni jämäkerä villatakista viimesyksyltä. Värihän on jo useamman kauden takaa, mutta en keksinyt mieleistä mallia ennen syksyä.

Jännää, miten malli vaikuttaa langanmenekkiin. Vaikkei Nalle paljon Fabelia paksumpaa ole, meni näihin sukkiin lähes kaksi kertaa niin paljon lankaa kuin edellisiin pojan sukkiin!

1 kommentti: