3.9.2008

Pinwheel valmis!

Tämän tekstin kirjoitin melkein kokonaan jo maanantaina illalla, vähän jäi kesken ja sitten näppis teki tenän (langaton näppis, eikä varapattereita tietenkään oikeaa kokoa...) Onneksi luonnos oli talletettuna! Olkaapas hyvät:


Siis vihdoinkin! Kaiken taistelun jälkeen sain takin valmiiksi, vaikka Sukkasadon keräily alkoi jo syyhyttää sormenpäitä, sitkeydellä jopa päättelin langanpäät ennen sukkien aloittamista.

Takki oli kyllä mukava tehdä ja kaikesta huolimatta valmistui mielestäni nopeasti. Nuo takkiprojektit kun tuppaavat venymään... Nopeamminkin olisi tullut, jos ei olisi ollut pakkotaukoa langan loppumisen (tai väärässä paikassa olemisen) takia tai jos olisin tyytynyt tekemään kaksi hihaa kuten useimmat - kolmessa on viehätyksensä, mutta tarpeetonhan se on, kun meidän neidillä on vain kaksi kättä... kolmannen hihan verran tuli siis purettua. Hitain osuus ehdottomasti oli tuo I-cord -reunus, jota tein pienen ikuisuuden. Ai niin, siitäkin purin melkein 3/8 ympyrän verran, kun huomasin, että jossain kohtaa meni "kiepaisut" väärin päin. Miten ihmeessä niin pääsi käymään ja miksen sitä aikaisemmin huomannut????Malli: Pinwheel
Lanka: 7-veljestä (kelt., vihr. 384, pun. 525 ja raita 895)
Puiko:t 3,75
Koko: 130 cm?
Langanmenekki: 460 g

Kuten kuvasta näkyy, koko on mallia reilu. Kasvunvaraa riittää, mahtuu ensivuonna ja seuraavanakin. Tarkoituksella tein hihat ylipitkiksi, ei jää siitä sitten mahtuminen kiinni.

Pyöryläosiossa on vuorotellen 6 krs yksiväristä ja 8 krs raitalankaa. Pelkäsin, että tulee liian levoton ja omituinen pelkällä raitalangalla. En tiedä miltä olisi näyttänyt, loppupuolen raitalankakerroksiin muodostui moneen kerrokseen aina samaa väriä. Ehkei sittenkään olisi ollut niin paha... I-cord on tehty kahdesta raitalankakerästä. Aloitin toisesta kerästä niin, ettei osunut samat värit samaan aikaan. Hihoissa pelkkää raitalankaa.

Lopputulos on mielestäni aika onnistunut. Värikäs kyllä. Mutta neiti on mielissään ja tykkää kovasti. Vielä pitäisi keksiä joku kiinnityssysteemi.

5 kommenttia:

  1. Aivan ihana. Värit on tosiaan namit.. :)

    VastaaPoista
  2. Pirtsakka! Kiva, että menee vähän pidempään, noi muksut kun tuppaa kasvaan niin hurjaa vauhtia.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan pirtsakka takki. Mä tein myös tuohon kolme hihaa.. ekan tein ohjeen mukaisilla kavennuksilla, ja tuli liian kapea, niin tein sitten ihan suorat hihat. Minusta tuota reunusta oli nopea ja kiva neuloa..

    VastaaPoista