27.9.2008

Shedir-pipo

Huh, mikä urakka, eikä lopputulos edes kunnolla näy!
Pojan pipo valmistui ja on jo parina päivänä ollut koulussa päässäkin.Malli: Shedir Knittystä
Lanka: Flotte Socke Stretch Ringel 4-fach, väri 3022
Puikot: 2,5
Langanmenekki: 36 g


Ohjetta ohuemmalla langalla ja pienemmilä puikoilla tuli piposta sopiva meidän 8 v:lle. Kavennukset piti kertaalleen purkaa ja tehdä yksi mallikerta lisää. Olisi ehkä juuri ja juuri mennyt, mutta nafti oli, suosiolla purin.

Malli oli kiva tehdä ja sen oppi ulkoa nopeasti. Urakkaa oli siinä mielessä, että langan raidoitus aiheutti haastetta mallineuleen tekemiseen. Ja tietysti osansa oli "uusinnallakin".

Itse en olisi tuota lanka-malli yhdistelmää valinnut. Lähtökohta oli tehdä herralle ohut syys-/kevätpipo, joka ehkä pysyisi päässä ja olisi sen verran mieluinen, että ei heti ekoina päivinä katoaisi... Esittelin lankavaihtoehdot ja tämä oli pojan mielestä paras, kun siinä oli ruskeaa kuten koulutakissakin. Malliksi olin ajatellut jotain yksinkertaista ribbineuletta kuten tai The Boy Hat -pipot, joissa kummassakin on mielestäni kiva kavennus. Mutta eiväthän ne pojalle kelvanneet. Näyttelin kuvia netistä, mutta eikö hän bongannutkin Shedirin, jonka ohjeen olin printannut kummipojan äidin pipoa varten. Yritin selittää, että ei tuo kuvio näy tuossa langassa, mutta ei kuulemma ollut väliä! Ja mitäpä ei äiti lapselleen...

Lopusta langasta, höveli kun olen, lupasin tehdä sormikkaat. Kaikenlaista on tullut vuosien varrella väsättyä, mutta ei vielä ikinä sormikkaita. Jotenkin se sormiosuuksien näpertäminen ei houkuta. Vaan luvattu mikä luvattu. Nyt kun vielä löytäisi jonkun ohjeen juuri noita sormia ajatellen. Yritin surffailla ohjeita, mutta jokainen tuntuu olevan erilainen, kaipaisin jotain yleis-patenttiohjetta. Olisiko jollain tiedossa?

Saman tien Shedirin valmistuttua otin puikoille seuraavan version. Kummipojan Äiti on itse ostanut langan ja se on puuvillaa. Ihan kiva joo, mutta jälki on löysää ja piposta tulee liian iso. Siispä purkuun sekin. Kokeilen josko kiertäen tehdyt oikeat silmukat ryhdistäisivät tekelettä.

2 kommenttia:

 1. Ihana pipo siitä tuli.
  Itellä olisi jemmassa noita sukkalankoja.. pitäisiköhän matkia ja tuhota pipoiksi.. :)

  Onkohan noita sormikasvinkkejä Novitan sivustolla..hmmm.. On ollut itselläkin mielessä tehdä edes itselle sormikkaat.. jotenkin se vaan jää.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen pipo!

  Garnstudion sivuilla muistaakseni on sormikkaiden ohje ohuille sukkalangoille.

  VastaaPoista