16.3.2017

Pieniä juttuja

Kaikenlaista pientä on tullut tehtyä tässä talven aikana. Ne ovat kuitenkin jääneet bloggaamatta, tässä nyt useampi kerralla. 

Siskontytöllä on edelleen prinsessavaihe päällä, joten hän sai jouluna säärystimet yhdenlaisesta ruttuneuleesta. Bongasin sen kerran Voihan Villasukka -facebookryhmästä, mutta en muista miksi sitä nimitettiin. Idea kuitenkin on, että säärystimet voi joko pitää pitkänä tai sitten ruttuilla alas. 




Lanka: Järbo Mellanraggi 28332
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 80 g


Neiti Keskimmäinen sai uuden takkinsa seuraksi jo yhdet lapaset, mutta oikein kylmiä ilmoja varten tein vielä lämpimämmät. Kirjoneulelapaset alpakkalangasta ovat saaneet äidiltä ja siskolta. Kissalapasia ei tällä kertaa tullut, mutta Pinterestistä löytyi neitiä mielyttävä kuvio. Hieman piti lisätä kerroksia yläreunaan, mutta muuten meni aika hyvin suoraan kuviosta. 
Jatkoin alareunan kuviota myös kämmenpuolelle sekä peukaloon. Pieniä viilauksia piti tehdä toisessa lapasessa, kun en miettinyt kuvion kulkua ihan viimeiseen asti alunperin. Rapateessa roiskuu, mutta ihan siedettävän näköinen pari tuli. 






Lanka: Hjertegarn Exclusive Alpaca vihreä (1285)
 ja keltainen (3771)
Puikot: 2,75
Langanmenekki: 42 g

Lisäksi vielä kuvt yksistä joululahjaksi tehdyistä villasukista. Keväällä ostin elämäni ensimmäisen Wollmaisen langan ja lupasin tehdä siitä miehelleni sukat. Värjäys vaati kuitekin pientä tasoitusta. Lopulta joku muu malli olisi saattanut olla parempi, mutta ihan kestettävät näistäkin tuli.





MalliFidget Socks (rav.link.)
Lanka: Rohrspatz & Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin (Arlene)
Puikot: 2,25
Koko: 44
Langanmenekki: 114 g







1 kommentti:

  1. Onpa kauniit säärystimet ja lapaset.
    Wollmeise on varmaan yber ihanaa sukissa.

    VastaaPoista