14.10.2008

Vaikea Virta

Innolla tartuin puikkoihin ja Step-lankaan - vihdoinkin pääsen aloittamaan kauan mielessä olleet Virta-sukat. Vaan joopa joo...

Lankahan oli ihan liian ohutta ohjeeseen (jossa suositeltu tiheys oli 23 s). Lisäsin ja lisäsin silmukoita, mutta sitten kuvio meni jo vähän kapeaksi. Ei muuta kun lennossa vaihtamaan kuviota ja ensimmäisenä mieleen tuli Nancy Bushin Knitting Vintage Sock -kirjasta Shell Pattern, joka on myös jonkun aikaa ollut "joskus vielä tämänkin teen"-listalla.

Vaikka sukka oli kärjestä aloitettu, näppärästi tein ohjeen mukaan. Kuvio on ok toisinkin päin, ei juuri eroa huomaa. Kaikki sujui siis vallan hyvin.

Kunnes pääsin kantapäähän. Ei missään nimessä taaskaan tiimalasia. Mutta edellisten kertojen virheestä - kun jalkapohjan pituuteen lisää vielä "kantalapun" kavennukset pohjasta tulee pitempi kuin on arvioitu. Eli siis tällä kertaa lyhempi.... purkuun ja uudestaan. Seuraavalla kerralla ok.

Seuraava briljantti idea oli, että kuvio voisi alkaa heti "kantalapun" jälkeen, eikä vasta kiilakavennuksien jälkeen. Siinä sitten säädettiinkin pienehkö ikuisuus. Ensin meni kuvio sekaisin, sitten kuviota oli liian vähän, sitten alkoi väärästä kohtaa, sitten meni kavennukset pieneen.... lopulta purin koko p*skan (siinä vaiheessa olin todella sitä mieltä!) kantapäätä myöden vielä kerran ja kas - sitten kaikki loksahti kohdalleen!Jossain vaiheessa sukkaa koittaessani kävi myös näin:


Vedin sukkaa jalkaan ja ilmeisesti joku puikko otti kiinni sohvan pintaan ja... Onneksi noita puikkoja on kuusi pakkauksessa, vielä pystyy kutomaan.

Jossain vaiheessa muistui mieleen, että ai hitsi, Pojalla on taas huomenna(!) synttärikutsut. En ole asialle montaa ajatusta uhrannut - vielä ei ollut edes varmaa, pääseekö niille, kun ollut kipeänä. Mutta tänään alkoi olla jo siinä kunnossa että kouluun huomenna ja siis myös synttäreille! Pikainen vilaus lankalaatikkoihin ja varmistus, että käyhän, jooko, jos äiti tekee tällekin Sankarille kännykkäkotelon lahjaksi....
Epäileviä kysymyksiä: "Ehditkö varmaan huomiseksi..."


Malli: kuvio Ullan Ruuturaita-sukista
Lanka: Sportimo (0422) ja 7 veljestä Raita (821)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: EDIT: 12 g


Sportimo on Lidlin akryylilankaa joskus pari vuotta (?) sitten ostettua. Raitalanka jämää viimetalven laps-sormikkasta ja Calorimetrystä, joka jo katosi jonnekin :-( Uusi on ollut to do-listalla, vielä vaan ei ole ilmeisesti ollut tarpeeksi kylmä, kun ei kärkipäähän ole noussut...

2 kommenttia:

  1. Kiva kännykkäpussi. Värit käy hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  2. Toi purkaminen ja neulominen kuulostaa niin tutulta, vaik' en ookkaan vielä tehnyt yhtään niin hienoo kuviosukkaa kuin sinä. :)

    VastaaPoista